fbpx

Handelsbanken avvecklar i Övertorneå

Handelsbanken stänger kontoret i Övertorneå den 28 maj. Haparanda och Pajala berörs inte av avvecklandet. – Östra Norrbotten kommer att skötas från Kalix och Haparanda, säger Ellinor Lundström, länschef på Handelsbanken.
Handelsbanken stänger kontoren i Övertorneå och Överkalix. Kalix och Haparanda tar över kunderna och kontoret i Pajala blir också kvar.
– Grunden är ju att kundernas beteende har förändrats, vi ser ett kraftigt ökande av digitala tjänster. Mycket av vardagsaffärerna sköter man själv utan att involvera bankkontoret.
Handelsbanken gick i september 2020 ut med att banken skulle stänga 180 av sina 380 kontor i Sverige. Antalet kontor ska minska till cirka 200 vid slutet av 2021. I ett pressmeddelande som Handelsbanken gick ut med den 16 september i fjol stod det att förändringarna kommer att bidra till lägre kostnader och att personalminskningen berör cirka 1.000 personer i Sverige de närmaste två åren.
Hur tror du kunderna i Övertorneå reagerar på beslutet?
– Jag förstår att det kan finnas en oro. Men kollegorna som sitter i Kalix och Haparanda gör allt de kan för att det en bra lösning, vi överger ju ingen marknad. Vi kraftsamlar och de kontor som finns kvar blir stärkta kompetensmässigt, säger, Ellinor Lundström.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Handelsbanken avvecklar i Övertorneå

 1. ICA-banken erbjuder allt som Handelsbanken har haft samt även försäkringar och bonus på inköp.
  Dessutom kan man sätta in och plocka ut pengar i förbutiken kostnadsfritt.

 2. Trist, men detta är ju den samhällsutveckling vi har valt. För SHB är det viktigast att kundernas pengar går till de anställdas fond Oktagonen (googla gärna). För oss kunder vete tusan, är det bättre att välja Nordea med finlanssvenska finansbaronerna ”Nalle ” mfl med huvudkontor i Helsinki numera? Fifan, madrassen, Kinafonder eller vad ska man välja?

 3. Kontanter har de minsann också vägrat ta emot.
  Det är ju en bank, för sjutton!
  Ur led är tiden …
  Det är ju i princip samma sak som om OK skulle börja vägra sälja bensin.

 4. ”Grunden är … ett kraftigt ökande av digitala tjänster” ???
  Personalen har ju tjatat så infernaliskt om att man ska skaffa dessa digitala tjänster!
  Sedan har de haft öppet, vad då, tre timmar om dagen?
  De har själva gjort det närmast omöjligt att vara kund där.
  Frågan är varför …

 5. Kalix och Haparanda tar hand om kunderna i östra norrbotten. Kan man inte vända sig till kontoret i Pajala då?

 6. Grattis SHB!
  Dag att bryta relationen och gå vidare efter 58 år. Alternativ finns ju, tack och lov. Good bays.
  Skriver alert kund.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.