fbpx

Haparanda dalar i företagsrankningen

Idag, den 28 september, släppte Svenskt Näringsliv sin jämförande rapport om kommunernas företagsklimat i Sverige. Den visar att Haparanda stad halkar ner 21 placeringar på rankinglistan, från plats 187 till plats 208.

Övertorneå halkar ner sju placeringar, från 210 till 203, medan Pajala klättrar en placering, från jumboplatsen till plats 289.

I över 20 år har Svenskt Näringsliv genomfört en enkätundersökning för att understryka betydelsen av det lokala företagsklimatet. Mätningen görs via en årlig enkät där företagen själva får ge betyg på en rad områden som påverkar deras vardag.

I år har drygt 32.000 företagare tyckt till om det lokala företagsklimatet.

En kommuns rankingplacering beror till två tredjedelar på företagens enkätsvar och till en tredjedel på statistik utvald av Svenskt Näringsliv, som hämtas från SCB och UC. Exempel på de statistiska faktorerna är jobb i kommunen och företagsamhet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Haparanda dalar i företagsrankningen

 1. Företagarnas rakning av kommuners företagsklimat är rena ”svamlet”! Företagare, höger väljare, ger i allmänhet sämre betyg till kommuner som styrs av en vänster majoritet! Ni företagare, vi lever i en marknadsekonomi som innebär att ni skall konkurrera med andra privata företag utan stöd/bidrag av det offentliga. Näringslivs utveckling det är i första hand företagens ansvar inte kommunens!

 2. Sorgligt men väntat!
  Stor brist på både kompetens och vilja både bland tjänstemän och ledande politiker, tyvärr!

 3. Inte nogon nyhet alla bygglov har dragit ut på tiden även mitt eget som nu tagit 11 månader flyttar snart men behåller huset som sommarstuga

 4. Det är inte förvånande att Haparanda fortsätter med sin kräftgång kopplat till näringslivsutveckling. Om politiken saknar visioner och tjänstemännen snurrar runt utan att veta vilket uppdrag de har så sker ingen utveckling.
  Behövs ett nytt och tydligt ledarskap i kommunen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN