fbpx

Det blir maktskifte i Haparanda

(C), (M) och (KD) i Haparanda har valt att gå i opposition, vilket innebär att (S) och (V) tillsammans blir det största ”blocket”.

Kommunalrådet Sven Tornberg meddelar att Centerpartiets medlemsmöte beslutade på söndagskvällen att ingå en valteknisk samverkan med (M) och (KD). Tillsammans får de tolv av 31 mandat i fullmäktige.

– Medlemmarna beslutade i går att vi inte ska samarbeta med (S) utan vara kvar i alliansen, säger Tornberg och uppger att varken (C) eller (SD) har önskat samarbeta med varandra.

Detta innebär att (S) och (V) med 13 mandat blir det block som får sätta sig i ledande ställning.

– Oj, det var mer än jag visste, säger Nina Waara (S) när HB ringer och önskar få en kommentar.

Är du beredd att axla rollen som kommunalråd?

– Absolut. Men det känns inte bra att styra i minoritet. Det är inte för Haparandas bästa att ha ett svagt styre. Vi kanske kommer till fullmäktige utan att veta vart besluten far. Vi hade önskat en stabil majoritet, med långsiktiga beslut, säger Waara till Haparandabladet.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Det blir maktskifte i Haparanda

  1. Det blir säkert bra!Synd bara att det inte går att få till ett majoritetsstyre.Jobba för att ta Haparanda Framåt!

  2. (S) och (V) kan ju med stor fördel söka stöd hos det socialistiska (SD)..det är ju så att om en granskar (SD) så är ju partiprogrammet i mångt och mycket socialkonservativt. Påminner mycket om (S) på femtiotalet och fram till 80 talet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.