fbpx

Haparanda FF plockar skräp

HFF:are städar längs strandpromenaden i Haparanda. Foto: Eva Spiik
Alexi Kiela är en av HFF:arna som städar i Haparanda under Strandens dag. Foto: Eva Spiik

HAPARANDA: Fotbollsföreningen HFF plockar skräp under Strandens dag.

Idrottens miljöorganisation Städa Sverige och Pantamera står bakom initiativet Strandens dag, som innebär att stränder i Sverige ska rensas på skräp.

I Haparanda ställer ett 30-tal aktiva i HFF upp och plockar skräp på en två kilometer lång sträcka, längs strandpromenaden.

Enligt en av tränarna, Henrik Semberg, är detta ett bra sätt att få in pengar till föreningen samtidigt som det är ett bra sätt att få barn och ungdomar att bli medvetna om nedskräpningens omfattning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

16 kommentarer på “Haparanda FF plockar skräp

 1. Dom som borde städa är ju alla de unga i Epa traktorer, mopedbilar osv för det är just de som skräpar ner mest i staden. Skräpet ligger i drivor på strandpromenaden och grusplan där de unga slänger skiten från snabbmat och annat rakt ut från sina bilar.

 2. Bra Jens! Inget är gratis, inte ens ungdomsidrott! De flesta HFF-ungdomarna och deras föräldrar fattar nog det men dom förekommer ej i kommentarsfälten.

 3. Jepp! Fel, fel, helt fel!
  Hur ska det annars synas vilka föräldrar som har pengar. Varför ska alla barn kunna vara med i en idrottsförening?
  HHF är ju dessutom Happis bästa förening där alla får vara med. Eller, aj, nu blev det visst helt galet. Det är ju inte bra! Men oj, oj nu vet jag inte längre vad jag tycker.

 4. Batman: hur kan det vara fel att ungdomarna får ta ansvar för att finansiera sitt eget idrottande?

 5. Iakttagaren har missat att var fjärde väljare röstade på SD trots att ingen representant fanns för partiet vid valet. Dags att vakna och öppna ögonen för verkligheten iaktagaren.

 6. Undra hur många av HFF barnen som kände sig ”tvingade” att plocka skräpet, precis som gällde med barnen som tvingades sälja bingolotter.

  Alla skolelever borde ut varje måndag morgon och plocka upp sitt eget skräp som slängs under helgerna!

 7. Men hallå, har SD trollen tagit semester, inte ett enda inlägg om dom där ”lyx-flyktingarna” som vi släpper in i Sverige i kommentarerna till den här artikeln. Börjar ni tappa stinget 🙂

 8. Som boende bredvid stranden och brukar promenera på kvällarna,ser jag det största problemet med nedskräpningen där, att personer som letar tomburkar i soporna bara kastar ut skräpet. Det är nämligen ett stort problem som jag upplever det med nedskräpningen. Kanske måste man tömma dessa oftare eller helt enkelt minska ner med soptunnor alternativt byta ut dessa soptunnor. En undran är ju också varför inte kommunen ser till så att folket kan sortera skräpet man vill kasta i dom kommunala soptunnorna. Kanske se över detta också om det finns nått smidigare och mer miljövänligt sätt.

 9. min sikt…alla som går på Soc bidrag borde ha arbetsplikt med just skräpplockning och Socialens personal kan vara arbetsledare

 10. Skulle ungdomarna, och de unga vuxna, som begagnar sig av ”Piss-info” parkeringen även värvas till skräpplockning vore det mycket värt för samhället då de skräpar ner ganska ordentligt på denna plats…
  Men de kanske inte begriper bättre, motorburen ungdom som de är.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN