fbpx

Haparanda FF vann mot Pol/Svan

Haparanda FF grundlade segern under första halvlek när laget vann träningsmatchen med 3-2 (2-0) över Tornedalskollegan Polcirkeln/Svanstein FF.

Regnet vräkte ner långa stunder under första halvlek, i andra halvlek blev det bättre. HFF gör en mycket bra första halvlek.

– Det var mycket bra spel med bra djupledsspel då vi kunde spela igenom flera gånger, säger nöjde HFF-tränaren Jouko Liakka.

Resultatet i halvtid var också rättvist.

– Jag tycker att vi dominerar ganska stort, menar Jouko Liakka.

Tidigt i andra halvlek kan gästerna reducera till 2-1, men HFF kan i mitten på halvleken replikera med 3-1. Med 20 minuter kvar av matchen kan Pol/Svan reducera till 3-2 och det är match igen.

Pol/Svan tar nu över spelet och trycker tillbaka ett försiktigare HFF, men hemmalaget håller tätt till slutsignalen.

– Vi reder ut det hela och Pol/Svan skapar inga riktigt farliga chanser, tycker Jouko Liakka som tycker det är en rättvis seger.

Gästernas assisterande tränare Fredrik Rantapää tycker att laget gör en bra andra halvlek, men en mindre bra första halvlek.

– Vi rycker upp oss i andra då vi ändrade försvarsspelet som blev tajtare, säger Rantapää.

HFF:s mål gjordes av Abdikani Nasir, Niko Kreivi (straff) och Hashem Jaqubi. För Pol/Svan svarade Jacob Rautila och David Vähäkangas för målen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Haparanda FF vann mot Pol/Svan

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.