fbpx

Haparanda FF vann mot Pol/Svan

Haparanda FF grundlade segern under första halvlek när laget vann träningsmatchen med 3-2 (2-0) över Tornedalskollegan Polcirkeln/Svanstein FF.

Regnet vräkte ner långa stunder under första halvlek, i andra halvlek blev det bättre. HFF gör en mycket bra första halvlek.

– Det var mycket bra spel med bra djupledsspel då vi kunde spela igenom flera gånger, säger nöjde HFF-tränaren Jouko Liakka.

Resultatet i halvtid var också rättvist.

– Jag tycker att vi dominerar ganska stort, menar Jouko Liakka.

Tidigt i andra halvlek kan gästerna reducera till 2-1, men HFF kan i mitten på halvleken replikera med 3-1. Med 20 minuter kvar av matchen kan Pol/Svan reducera till 3-2 och det är match igen.

Pol/Svan tar nu över spelet och trycker tillbaka ett försiktigare HFF, men hemmalaget håller tätt till slutsignalen.

– Vi reder ut det hela och Pol/Svan skapar inga riktigt farliga chanser, tycker Jouko Liakka som tycker det är en rättvis seger.

Gästernas assisterande tränare Fredrik Rantapää tycker att laget gör en bra andra halvlek, men en mindre bra första halvlek.

– Vi rycker upp oss i andra då vi ändrade försvarsspelet som blev tajtare, säger Rantapää.

HFF:s mål gjordes av Abdikani Nasir, Niko Kreivi (straff) och Hashem Jaqubi. För Pol/Svan svarade Jacob Rautila och David Vähäkangas för målen.