fbpx

Haparanda FF vann mot Pol/Svan

Haparanda FF grundlade segern under första halvlek när laget vann träningsmatchen med 3-2 (2-0) över Tornedalskollegan Polcirkeln/Svanstein FF.

Regnet vräkte ner långa stunder under första halvlek, i andra halvlek blev det bättre. HFF gör en mycket bra första halvlek.

– Det var mycket bra spel med bra djupledsspel då vi kunde spela igenom flera gånger, säger nöjde HFF-tränaren Jouko Liakka.

Resultatet i halvtid var också rättvist.

– Jag tycker att vi dominerar ganska stort, menar Jouko Liakka.

Tidigt i andra halvlek kan gästerna reducera till 2-1, men HFF kan i mitten på halvleken replikera med 3-1. Med 20 minuter kvar av matchen kan Pol/Svan reducera till 3-2 och det är match igen.

Pol/Svan tar nu över spelet och trycker tillbaka ett försiktigare HFF, men hemmalaget håller tätt till slutsignalen.

– Vi reder ut det hela och Pol/Svan skapar inga riktigt farliga chanser, tycker Jouko Liakka som tycker det är en rättvis seger.

Gästernas assisterande tränare Fredrik Rantapää tycker att laget gör en bra andra halvlek, men en mindre bra första halvlek.

– Vi rycker upp oss i andra då vi ändrade försvarsspelet som blev tajtare, säger Rantapää.

HFF:s mål gjordes av Abdikani Nasir, Niko Kreivi (straff) och Hashem Jaqubi. För Pol/Svan svarade Jacob Rautila och David Vähäkangas för målen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Haparanda FF vann mot Pol/Svan

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.