fbpx

Haparanda inför delvis fjärrundervisning på högstadiet

Barn- och ungdomsnämnden i Haparanda beslutade i onsdags att införa delvis fjärrundervisning på högstadiet.

Förvaltningschefen Arja Martinviita uppger för Haparandabladet att förvaltningen har på grund av den rådande situationen med hög smittspridning av covid-19 lyft frågan till nämnden att under två veckor införa distansundervisning på Gränsskolan.

Nämnden beslutade att fjärrundervisningen ska införas från och med den 8 februari och två veckor framåt.

Martinviita berättar att under tiden då gymnasieskolan hade fjärr- distansundervisning kunde en tredjedel av högstadieeleverna vara i gymnasieskolans lokaler.

– Men när gymnasieeleverna nu har återvänt måste de tillbaka till Gränsskolan, säger hon och tillägger att problemet på högstadiet är att det kan vara trängsel i matsalen och i korridorerna.

Enligt Jonas Rehnmark, intendent på Gränsskolan, kommer årskurs sju att ha fjärrundervisning först i en vecka och därefter ska årskurs åtta ha fjärrundervisning i en vecka. Årskurs nio ska vara kvar på skolan hela tiden.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Haparanda inför delvis fjärrundervisning på högstadiet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.