fbpx

Haparandabördig riksdagsman ångrar resa

Moderaternas utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark, bördig från Haparanda, skriver på Facebook att han har varit i Las Palmas på under julhelgerna.

Frågan har aktualiserats av att olika socialdemokratiska ministrar besökt köpcentrum och att utrikesminister Magdalena Andersson setts i Sälen enligt uppgifter i medier, samt att chefen för myndigheten MSB rest till Kanarieöarna över jul. Vilket alltså även Hans Wallmark har gjort. Han är bördig från Haparanda och idag bosatt i Ängelholm och Moderaternas ledamot från valkretsen Norra och Östra Skåne sedan 2006.

”Ett erkännande och en ursäkt: Även jag har varit i Las Palmas under helgerna. Hustrun är därnere och har arbetat därifrån. Jag kom ned med medicin och vi har firat jul tillsammans.”, skriver han i ett inlägg i sociala medier som Expressen var först med att rapportera om.

”Givet alla andra svenskars uppoffringar finns all anledning att på goda grunder anse att jag borde avstått. Jag har inte rådfrågat min partiledning eller någon annan om denna resa i förväg.”

Han skriver att han inte brutit mot några regler med sin resa.

”Men jag är politiker och verkar därmed i en förtroendebransch. Jag har under dessa dagar på alla sätt fullgjort mitt uppdrag som riksdagsledamot. Men har brustit i omdöme och därmed förtroende. För detta kan jag bara be förbehållslöst om ursäkt.”

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Haparandabördig riksdagsman ångrar resa

  1. en klädsam pudling… våran statsminister kör med andra ursäkter efter sin shoppingrunda…man kan ju få anse att dessa höjdare åtminstone skall föregå med gott exempel…tänk er att Statsministern tvingar sina livvakter att följa med på sin inköpsrunda…Livvakterna kanske blir smittade och sprider smittan vidare…

  2. Räddas det som räddas kan i ”efterskott”. Kålsupare hela bunten, många politiker verkar ha suttit i samma båt, som flyktingar. Lär er ordet ansvar när så många många många andra gör det. Nils-Åke från Säivis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Söker samarbeten för fiskeprogram i Tornedalen

Ett tv-program som involverar Torneälven samt andra närliggande älvar i Norrbotten kan eventuellt komma att spelas in i sommar och nästa år. Produktionsteamet söker nu samarbete med  kommuner och lokala företag till programidén.

Broderade sina rötter

– Uppgiften började med att vi skulle ta fram bilder från våra rötter. Jag valde bilden där mormor och jag står på en trappa. För att få fram fler föremål och mer fakta fick jag kontakta släkten, säger Ann-Christine Haupt.

Vargen härjade bland renarna

Korju-, Tärendö- och Sattajärvi samebyar har följt en varg i spåren som skingrat renhjordar och dödat reflexmässigt. Hade Länsstyrelsen låtit samebyarna själv sköta skyddsjakten hade man redan kunnat utlysa julefrid, menar renskötaren Lasse Uusitalo måndag förmiddag.