fbpx

Haparandabördig riksdagsman ångrar resa

Moderaternas utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark, bördig från Haparanda, skriver på Facebook att han har varit i Las Palmas på under julhelgerna.

Frågan har aktualiserats av att olika socialdemokratiska ministrar besökt köpcentrum och att utrikesminister Magdalena Andersson setts i Sälen enligt uppgifter i medier, samt att chefen för myndigheten MSB rest till Kanarieöarna över jul. Vilket alltså även Hans Wallmark har gjort. Han är bördig från Haparanda och idag bosatt i Ängelholm och Moderaternas ledamot från valkretsen Norra och Östra Skåne sedan 2006.

”Ett erkännande och en ursäkt: Även jag har varit i Las Palmas under helgerna. Hustrun är därnere och har arbetat därifrån. Jag kom ned med medicin och vi har firat jul tillsammans.”, skriver han i ett inlägg i sociala medier som Expressen var först med att rapportera om.

”Givet alla andra svenskars uppoffringar finns all anledning att på goda grunder anse att jag borde avstått. Jag har inte rådfrågat min partiledning eller någon annan om denna resa i förväg.”

Han skriver att han inte brutit mot några regler med sin resa.

”Men jag är politiker och verkar därmed i en förtroendebransch. Jag har under dessa dagar på alla sätt fullgjort mitt uppdrag som riksdagsledamot. Men har brustit i omdöme och därmed förtroende. För detta kan jag bara be förbehållslöst om ursäkt.”

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Haparandabördig riksdagsman ångrar resa

  1. en klädsam pudling… våran statsminister kör med andra ursäkter efter sin shoppingrunda…man kan ju få anse att dessa höjdare åtminstone skall föregå med gott exempel…tänk er att Statsministern tvingar sina livvakter att följa med på sin inköpsrunda…Livvakterna kanske blir smittade och sprider smittan vidare…

  2. Räddas det som räddas kan i ”efterskott”. Kålsupare hela bunten, många politiker verkar ha suttit i samma båt, som flyktingar. Lär er ordet ansvar när så många många många andra gör det. Nils-Åke från Säivis.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.