fbpx

Haparandaföretag anställer fem personer efter utbildningsinsats

HAPARANDA: Fem personer handplockades till en utbildning i samverkan mellan Pipelife Hafab AB, Utbildning Nord i Övertorneå och Arbetsförmedlingen. Alla fem genomförde utbildningen och nu har samtliga anställts av Pipelife Hafab.

Pipelife Hafab i Haparanda är en ledande europeisk plaströrsproducent och verksamheten är inne i en generationsväxling. De har behov av att rekrytera nya medarbetare under de kommande åren.
– Personer med rätt kompetens gick inte att få tag på, säger Arbetsförmedlingens företagsrådgivare Leif Pääjärvi, som varit med om att sy fram lösningen efter kontakt med Pipelife Hafab.

Kimmo Heinänen som är produktionschef vid Pipelife Hafab är nöjd:
– Upplägget med tre veckor utbildning som varvats med tre veckor praktik hos oss har varit mycket praktiskt och effektivt utbildningsupplägg. Alla fem har fått en anställning hos oss, säger Kimmo Heinänen.

Utbildningen har genomförts på automationsteknikeravdelningen på Utbildning Nord och har anpassats utifrån arbetsuppgifterna på företaget. Ali Saukkoriipi är ansvarig lärare:
– Företaget har från första stund varit aktiva under hela processen. Vi hittade fem motiverade kandidater och det var också viktigt att få en bra start med deltagarna som förhoppningsvis skulle bli arbetskamrater på företaget. Under hela processen har såväl jag som Leif Pääjärvi från Arbetsförmedlingen haft nära kontakt med företaget Pipelife Hafab, säger Ali Saukkoriipi.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Haparandaföretag anställer fem personer efter utbildningsinsats

  1. Ett mycket bra och lyckat grepp från tre samarbetspartners. Fler sådana här initiativ efterlyses…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.