fbpx

Haparandaföretag anställer fem personer efter utbildningsinsats

HAPARANDA: Fem personer handplockades till en utbildning i samverkan mellan Pipelife Hafab AB, Utbildning Nord i Övertorneå och Arbetsförmedlingen. Alla fem genomförde utbildningen och nu har samtliga anställts av Pipelife Hafab.

Pipelife Hafab i Haparanda är en ledande europeisk plaströrsproducent och verksamheten är inne i en generationsväxling. De har behov av att rekrytera nya medarbetare under de kommande åren.
– Personer med rätt kompetens gick inte att få tag på, säger Arbetsförmedlingens företagsrådgivare Leif Pääjärvi, som varit med om att sy fram lösningen efter kontakt med Pipelife Hafab.

Kimmo Heinänen som är produktionschef vid Pipelife Hafab är nöjd:
– Upplägget med tre veckor utbildning som varvats med tre veckor praktik hos oss har varit mycket praktiskt och effektivt utbildningsupplägg. Alla fem har fått en anställning hos oss, säger Kimmo Heinänen.

Utbildningen har genomförts på automationsteknikeravdelningen på Utbildning Nord och har anpassats utifrån arbetsuppgifterna på företaget. Ali Saukkoriipi är ansvarig lärare:
– Företaget har från första stund varit aktiva under hela processen. Vi hittade fem motiverade kandidater och det var också viktigt att få en bra start med deltagarna som förhoppningsvis skulle bli arbetskamrater på företaget. Under hela processen har såväl jag som Leif Pääjärvi från Arbetsförmedlingen haft nära kontakt med företaget Pipelife Hafab, säger Ali Saukkoriipi.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Haparandaföretag anställer fem personer efter utbildningsinsats

  1. Ett mycket bra och lyckat grepp från tre samarbetspartners. Fler sådana här initiativ efterlyses…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.