fbpx

Haparandaföretag anställer fem personer efter utbildningsinsats

HAPARANDA: Fem personer handplockades till en utbildning i samverkan mellan Pipelife Hafab AB, Utbildning Nord i Övertorneå och Arbetsförmedlingen. Alla fem genomförde utbildningen och nu har samtliga anställts av Pipelife Hafab.

Pipelife Hafab i Haparanda är en ledande europeisk plaströrsproducent och verksamheten är inne i en generationsväxling. De har behov av att rekrytera nya medarbetare under de kommande åren.
– Personer med rätt kompetens gick inte att få tag på, säger Arbetsförmedlingens företagsrådgivare Leif Pääjärvi, som varit med om att sy fram lösningen efter kontakt med Pipelife Hafab.

Kimmo Heinänen som är produktionschef vid Pipelife Hafab är nöjd:
– Upplägget med tre veckor utbildning som varvats med tre veckor praktik hos oss har varit mycket praktiskt och effektivt utbildningsupplägg. Alla fem har fått en anställning hos oss, säger Kimmo Heinänen.

Utbildningen har genomförts på automationsteknikeravdelningen på Utbildning Nord och har anpassats utifrån arbetsuppgifterna på företaget. Ali Saukkoriipi är ansvarig lärare:
– Företaget har från första stund varit aktiva under hela processen. Vi hittade fem motiverade kandidater och det var också viktigt att få en bra start med deltagarna som förhoppningsvis skulle bli arbetskamrater på företaget. Under hela processen har såväl jag som Leif Pääjärvi från Arbetsförmedlingen haft nära kontakt med företaget Pipelife Hafab, säger Ali Saukkoriipi.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Haparandaföretag anställer fem personer efter utbildningsinsats

  1. Ett mycket bra och lyckat grepp från tre samarbetspartners. Fler sådana här initiativ efterlyses…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.