fbpx

Haparandaföretag anställer fem personer efter utbildningsinsats

HAPARANDA: Fem personer handplockades till en utbildning i samverkan mellan Pipelife Hafab AB, Utbildning Nord i Övertorneå och Arbetsförmedlingen. Alla fem genomförde utbildningen och nu har samtliga anställts av Pipelife Hafab.

Pipelife Hafab i Haparanda är en ledande europeisk plaströrsproducent och verksamheten är inne i en generationsväxling. De har behov av att rekrytera nya medarbetare under de kommande åren.
– Personer med rätt kompetens gick inte att få tag på, säger Arbetsförmedlingens företagsrådgivare Leif Pääjärvi, som varit med om att sy fram lösningen efter kontakt med Pipelife Hafab.

Kimmo Heinänen som är produktionschef vid Pipelife Hafab är nöjd:
– Upplägget med tre veckor utbildning som varvats med tre veckor praktik hos oss har varit mycket praktiskt och effektivt utbildningsupplägg. Alla fem har fått en anställning hos oss, säger Kimmo Heinänen.

Utbildningen har genomförts på automationsteknikeravdelningen på Utbildning Nord och har anpassats utifrån arbetsuppgifterna på företaget. Ali Saukkoriipi är ansvarig lärare:
– Företaget har från första stund varit aktiva under hela processen. Vi hittade fem motiverade kandidater och det var också viktigt att få en bra start med deltagarna som förhoppningsvis skulle bli arbetskamrater på företaget. Under hela processen har såväl jag som Leif Pääjärvi från Arbetsförmedlingen haft nära kontakt med företaget Pipelife Hafab, säger Ali Saukkoriipi.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Haparandaföretag anställer fem personer efter utbildningsinsats

  1. Ett mycket bra och lyckat grepp från tre samarbetspartners. Fler sådana här initiativ efterlyses…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Besvärlig domarsituation

Domarsituationen i norra och östra Norrbotten för seniormatcher är minst sagt besvärlig och de flesta av domarna får döma enormt mycket matcher. Därtill kommer också de långa resorna.– Det är resorna som är värst, säger den rutinerade domaren Keijo Hyvärinen som bor i Vuopio väster om Haparanda.