fbpx

Hastighetsöverträdelser i Kalix

Tre förare fick böter för hög hastighet under tisdagens förmiddag.

Två förare fick ordningsbot för hastighetsöverträdelse vid en trafikkontroll i Näsbyn efter 9.30-tiden.

Vid en senare kontroll på länsväg 721 i Björknäs fick en förare böter för fortkörning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Hastighetsöverträdelser i Kalix

 1. Höj hastigheterna på E4:an, 80 på E4:an medans det är 70 inne i vissa byar, som känns väldigt orimligt. 80 är en konstig hastighet där många bilar föredrar nästan 4:ans växel. 90 är mer rimligt!!!!! Och skonsammare för bilen, sen ta bort alla eporna från E4:an, snor ungarna förstör rytmen i trafiken.

  Trevlig midsommar önskar jag.

  • Håller med.
   80 på en så bra väg som E4n är löjligt. Inte förvånande att folk kör för fort.
   I många andra länder höjer man hastighetsbegränsningarna när bilarna och vägarna blir bättre. Gränserna är betydligt högre i andra europeiska länder. Med rimliga hastighetsbegränsningarna följer också människor dessa.

   • II: Bilarna blir bättre men människokroppen är fortfarande lika vek som den var för 10000 år sedan när människan sprang runt med spjut och irriterade mammutar. Om vi kör runt med skallen fastsatt mot nackstödet som F1 bilar. Då har våra halsryggar en ärlig chans.

  • Ove: Om du frontalkrockar och där båda bilarna kör 80km i timmen då motsvarar smällen en singelolycka i 160km i timmen enligt impulslagen. Din kropp och kotpelare klarar inte kollision i den hastigheten. En stor och tung bil möjligtvis. Trevlig midsommar, kör försiktigt.

 2. Bättre bortkommen och omkörd än omkommen och bortkört i en likbil.

 3. Det borde alla veta vid det här laget, trafiklagarna blir tuffare och tuffare. Det förvånar mig inte om man blir av med kortet efter kanske tre fortkörningar i framtiden. Det kanske till och med blir läge för nytt körkortsprov(teori + uppkörning). Tack alla ni som förstör för skötsamma. Det kommer inte finnas utrymme för misstag. Tänk på det.

 4. er:
  Bra jobbat av polisen.
  Om du nu vill köra fortare än vad svenska vägars hastigheter tillåter så tycker jag att du söker dig till en motoranläggning för att köra av dig och inte riskera livet på andra människor på våra vägar.
  Om du tycker att det är långt till en bana så kan du lätta på gasen dit och spara lite kronor så får du råd att åka till banan.
  Om du sedan kör ihjäl dig på banan det bryr jag mig inte om men då är du i alla fall borta från allmänna vägarna.

 5. Jag tycker att polisen gör ett bra jobb för att stävja hastighetsöverträdelser. En del gör väldigt fula omkörningar i sin iver att hinna i tid. Varför inte starta 10 minuter tidigare. Jag var en som blev uppmätt efter centrumvägen i Kalix i måndags, jag klarade kontrollen galant.

  • Ja, det är bättre att åka i tid än att köra för fort.

   Bra att polisen gör sitt jobb.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).