fbpx

HB söker vittnesmål om gränsstängningen

Under våren 2020 stängdes gränsen mot Finland för att begränsa spridningen av coronaviruset. Detta drabbade Tornedalen hårt och Haparandabladet intervjuar nu människor som påverkats av gränsstängningen för att dokumentera detta historiska skeende.

Vill du tipsa oss om någon vars liv påverkats av gränsstängningen?

Du kan mejla redaktion@haparandabaldet,se, ringa oss på 0922-28000 eller tipsa oss via vårt tipsformulär.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “HB söker vittnesmål om gränsstängningen

 1. Bra gjort av finnarna att stänga gränsen till smitthärden Sverige.
  Att sedan finnarna trots det kan besöka Sverige beror ju på att Sveriges styrande korkat nog inte har stängt våra gränser.

 2. Här i Pello på finska sidan lyser rött stopp ljus. Beväpnade vakter går med vapen så ingen svensk slinker förbi. En del kan på nåder slinka förbi, men du blir synad i sömmarna. Dom yngre vakterna är mest nitiska,dom vill väl nu visa sin makt. Visst fanns det groll förr i tiden också mellan ungdomarna här vid gränsen. Men det här tar priset. Blir sån olustig stämning.

 3. Mutta sano, hur tänkte vårt kära grannland där egentligen? Med tanke på smittspridningen så fyller en stängd gräns nada funktion om den bara är stängd åt ett håll! Och mig veterligen så finns viruset även på den finska sidan, och har fortfarande fri passage över Fredens bro (o andra broar), via snuskaravanerna mm. som nu dagligen frekventerar det svenska ”Coronanästet”
  Näe, detta blev ju helt galet. Håller med Eero Ylitalo som i Aftonbladet tyckte att vi i Tornedalen borde fått en egen lösning. En lösning som gynnat både vår gemensamma ekonomi och vänskap.

 4. Nu när finländarna vid gränsen menar att Vi svenskar sprider smittan till Finland är det bra att den är stängd. Jag förstår inte varför finländare åker till Sverige och jobbar,handlar dom kan ju bli smittade av oss svenskar och föra smittan till Finland eller är dom odödliga
  Stäng även gränsen till Sverige!!

 5. Bra med dokumentation !…
  Denna tid är historisk med tanke på att detta skedde i fredstid.

 6. hb redaktören verkar också som moderat att man ska följa finska grundslagsstiftelsen och inte bry sig om finska regeringens rekommendation om att inte besöka Sverige och ytterligare sprida den dödliga pandemin- folket i Finland tycker mer på deras rättigheter enligt grundlagen och verkar inte bry sig om den dödliga pandemin. är glad att mitt inlägg som vanligt kommer att inte publiceras men är glad att en moderat i varje fall fått läsa mina åsikter. ta bort dem fort-…

 7. HB är ni inte helt fel ute i ämnet- det här handlar inte om rörligheten mellan länderna om de är bra eller inte, utan att begränsa den dödliga smittspridningen som är utbredd i finska Tornedalen. Mer och mer finska fordon syns i samhället som sprider smittan till Sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN