fbpx

Hel vecka med prepping

Henry Ollinen, Hemvärnet, Lisette Olsson-Höghäll, Haparanda stads kommunikatör, och Sanna Kallijärvi, sjuksköterska. De visade bland annat vad en "krislåda" bör innehålla. Foto: Eva Spiik

Den nationella och årliga Beredskapsveckan pågår hela veckan ut.

Beredskapsveckan är en årlig informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig.

Under veckan samlas en bredd av olika aktörer, som kommuner, civilsamhälle, branschorganisationer, myndigheter och näringsliv till en gemensam insats.

I Haparanda har Lottakåren, räddningstjänsten, hemvärnet samt kommunens kommunikatör och mas, medicinskt ansvarig sjuksköterska, träffat allmänheten på stadsbiblioteket för att informera om deras roller och vad som är viktigt att tänka på för var och en: hur man kan förbereda sig.

Under lördagen är det Haparanda stads säkerhetssamordnare, Jonatan Stiglund, som ska ta plats på biblioteket för att träffa allmänheten.

MSB som är initiativtagare har som årets tema valt ”öva”. Bland annat för att övning är effektivt när man vill gå från tanke till handling.

Om kriser slår till i samhället är det bra att ha hemma en krislåda med förnödenheter så man klarar sig minst en vecka. Krislådan kan innehålla bland annat: stormkök, mat, tändstickor, vevradio, ficklampa, flaskor med vatten, husapotek, med mera.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Hel vecka med prepping

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN