fbpx

Högst smitta i Pajala

Vecka 26 konstaterades noll covid-19 smittade i Haparanda enligt veckorapporten från smittskyddet i Norrbotten, jämfört med fyra fall veckan före.

Övertorneå har både vecka 25 och 26 noll smittade i statistiken enligt rapporten. I Pajala konstaterades elva smittade vecka 26 och veckan före 28 smittade och därmed har Pajala just nu högst spridning i Tornedalen. Smittan minskar i övrigt i länets kommuner. Nio kommuner rapporterar nu ”grön nivå”. Endast Pajala har en incidens över 1,5 promille men kraftigt sjunkande antal fall där också, enligt rapporten. Under måndagen vårdades sex personer med covid-19 på sjukhus i länet, noll på C-IVA.
På den finska sidan rapporterades förra veckan noll smittade i både Torneå och Ylitornio. i hela Länsi pohja sjukvårdsdistrikt sex personer, varav fem var personer som bor på annan ort än i området.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Högst smitta i Pajala

  1. Ja nå inte är det förvånande att Pajala fortfarande sprider. Noll respekt till att följa råd, eller kanske problemet ligger i att läs, lyssna och förstå inte kommer fram. Kanske behövs också termen ”se” hur man undviker smittspridning ingå där för att signalerna ska gå fram.

    • Kan också vara för där smittan varit i Pajala är en familj på 10 st, så 3 familjer x 10.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.

Kulturell orgie i hippt polcirkelland

Tornedalsteaterns multiföreställning Pohjoinen-Davvi-Nord får publiken att häpna. Det är en minst sagt flexibel ensemble som löser upp tidsplan och identitetslager.