fbpx

Högst smitta i Pajala

Vecka 26 konstaterades noll covid-19 smittade i Haparanda enligt veckorapporten från smittskyddet i Norrbotten, jämfört med fyra fall veckan före.

Övertorneå har både vecka 25 och 26 noll smittade i statistiken enligt rapporten. I Pajala konstaterades elva smittade vecka 26 och veckan före 28 smittade och därmed har Pajala just nu högst spridning i Tornedalen. Smittan minskar i övrigt i länets kommuner. Nio kommuner rapporterar nu ”grön nivå”. Endast Pajala har en incidens över 1,5 promille men kraftigt sjunkande antal fall där också, enligt rapporten. Under måndagen vårdades sex personer med covid-19 på sjukhus i länet, noll på C-IVA.
På den finska sidan rapporterades förra veckan noll smittade i både Torneå och Ylitornio. i hela Länsi pohja sjukvårdsdistrikt sex personer, varav fem var personer som bor på annan ort än i området.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Högst smitta i Pajala

  1. Ja nå inte är det förvånande att Pajala fortfarande sprider. Noll respekt till att följa råd, eller kanske problemet ligger i att läs, lyssna och förstå inte kommer fram. Kanske behövs också termen ”se” hur man undviker smittspridning ingå där för att signalerna ska gå fram.

    • Kan också vara för där smittan varit i Pajala är en familj på 10 st, så 3 familjer x 10.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.