fbpx

Högst smitta i Pajala

Vecka 26 konstaterades noll covid-19 smittade i Haparanda enligt veckorapporten från smittskyddet i Norrbotten, jämfört med fyra fall veckan före.

Övertorneå har både vecka 25 och 26 noll smittade i statistiken enligt rapporten. I Pajala konstaterades elva smittade vecka 26 och veckan före 28 smittade och därmed har Pajala just nu högst spridning i Tornedalen. Smittan minskar i övrigt i länets kommuner. Nio kommuner rapporterar nu ”grön nivå”. Endast Pajala har en incidens över 1,5 promille men kraftigt sjunkande antal fall där också, enligt rapporten. Under måndagen vårdades sex personer med covid-19 på sjukhus i länet, noll på C-IVA.
På den finska sidan rapporterades förra veckan noll smittade i både Torneå och Ylitornio. i hela Länsi pohja sjukvårdsdistrikt sex personer, varav fem var personer som bor på annan ort än i området.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Högst smitta i Pajala

  1. Ja nå inte är det förvånande att Pajala fortfarande sprider. Noll respekt till att följa råd, eller kanske problemet ligger i att läs, lyssna och förstå inte kommer fram. Kanske behövs också termen ”se” hur man undviker smittspridning ingå där för att signalerna ska gå fram.

    • Kan också vara för där smittan varit i Pajala är en familj på 10 st, så 3 familjer x 10.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.