fbpx

Högst smitta i Pajala

Vecka 26 konstaterades noll covid-19 smittade i Haparanda enligt veckorapporten från smittskyddet i Norrbotten, jämfört med fyra fall veckan före.

Övertorneå har både vecka 25 och 26 noll smittade i statistiken enligt rapporten. I Pajala konstaterades elva smittade vecka 26 och veckan före 28 smittade och därmed har Pajala just nu högst spridning i Tornedalen. Smittan minskar i övrigt i länets kommuner. Nio kommuner rapporterar nu ”grön nivå”. Endast Pajala har en incidens över 1,5 promille men kraftigt sjunkande antal fall där också, enligt rapporten. Under måndagen vårdades sex personer med covid-19 på sjukhus i länet, noll på C-IVA.
På den finska sidan rapporterades förra veckan noll smittade i både Torneå och Ylitornio. i hela Länsi pohja sjukvårdsdistrikt sex personer, varav fem var personer som bor på annan ort än i området.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Högst smitta i Pajala

  1. Ja nå inte är det förvånande att Pajala fortfarande sprider. Noll respekt till att följa råd, eller kanske problemet ligger i att läs, lyssna och förstå inte kommer fram. Kanske behövs också termen ”se” hur man undviker smittspridning ingå där för att signalerna ska gå fram.

    • Kan också vara för där smittan varit i Pajala är en familj på 10 st, så 3 familjer x 10.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.