fbpx

Höjt krav för arbetstillstånd

Den 1 november höjs försörjningskravet för den som ansöker om arbetstillstånd i Sverige.

Alla som ansöker efter den 1 november måste ha en lön på minst 27.360 kronor, vilket är 80 procent av aktuell medianlön. Medianlönen för Sverige publiceras årligen av Statistiska centralbyrån (SCB).

Nya kravet berör inte arbetskraftsinvandrare från EU. Inte heller säsongsanställda från tredje land som kommer hit enligt säsongsanställningsdirektivet.

Beslutet bygger på en överenskommelse mellan (SD), (M), (KD) och (L), och deras syfte med det skärpta kravet är ”att minska den lågkvalificerade arbetskraftsinvandringen eftersom det i många fall handlar om arbete som i stället skulle kunna utföras av personer som redan bor i Sverige”. Syftet uppges också vara att bekämpa fusk och missbruk kopplat till arbetskraftsinvandring.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Höjt krav för arbetstillstånd

 1. Jag gick in på SD hemsida, med en undran, vad är deras plötsliga omvändelse att stödja judar, mot att plötsligt hata muslimer? Partiet är ju från grunden i nazismen mot judar!?? Som regel är, du kommer aldrig in på deras sida med avvikande åsikter!

 2. Helt riktigt är det Sossarna som drivit SD-Regeringen att höja försörjningskravet. Synd att SD och borgarna vek ner sig mot arbetsgivarnas krav och sänkte lönekravet för arbetstillstånd.

 3. Hoppas detta innebär att den illegala invandring av kriminella minskar
  Sedan måste man skärpa kontrollen vid varje gränskontroll Papperslösa och dom som inte har giltigt pass skickas tillbaks

 4. Det förtjänar att påpekas…Förra Hösten var Sossarnas avsikt att höja lägsta lönerna för hitresta arbetstagare till 29800 sek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN