fbpx

HSKT Bandy tillbaka på vinnarspåret

HAPARANDA: HSKT Bandy vann stort mot Umedalen. 2-1 i paus blev till slut en förkrossande 9-1-vinst mot ett totalt utspelat Umedalen.

Henrik Isaksson- Kurtti t.v. och Jari Valta t.h. är med sina 16 respektive 50 år inte bara lagets utan hela seriens yngste respektive äldste spelare.
Henrik Isaksson- Kurtti t.v. och Jari Valta t.h. är med sina 16 respektive 50 år inte bara lagets utan hela seriens yngste respektive äldste spelare.

Målen för HSKT: Arthur Sysoev 2, Oskar Lind 2 och Joni Järvelin 2. Juha Nousiainen, Ilya Sysoev och Alexey Primochkin var sitt mål.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “HSKT Bandy tillbaka på vinnarspåret

 1. Till, Lucas
  Kalix är naturligtvis ett lag för sig
  Men med dom övriga så är det nog ganska jämnt skägg.
  Men lyfter hatten för HSKT bandy, som håller ihop det, så att ungdomar kan hålla igång med idrotten..

 2. Till Kukkola
  Jodå visst finns det en sån, även fast det kan vara svårt att tro!!
  Saknar Monica PT, hon fixade fram stålar o genomförde saker iaf..

 3. Finns det ingen fritidschef i Haparanda kommun? Dålig belysning på bandyplanen?? Jävla dåligt att inte fiksa. Vem är ansvarig??

 4. Till Yes …

  Dom spelare som har ambitioner och har lämnat HSKT är säkert inte på väg tillbaka på grund av sportliga skäl. Det finns l4 lag i regionen som är bättre OLS LRk KBK och Kalix eftersom det är brist på spelare så det djungelns lag som gäller …..
  HSKT har talanger men en talang vill säkert spela på högre nivå ???

 5. Mycket bra att happis har ett framgångsrikt bandylag och att flera ungdomar platsar i startelvan. Hoppas att kommunen förstår att stötta dem och ge bandyn förutsättningar.

 6. Till Lucas
  Dom som spelat med HSKT tidigare kan väl komma tillbaka. T ex LRK
  Sen kanske det finns en o annan som slutade för tidigt, kanske är sugna o var jätteduktiga
  Sköter man korten rätt (aktiv styrelse)så är bandy allsvenskan ingen omöjlighet..

 7. Umedalen ligger sist i serien med -45 i målskillnad på 9 matcher och då är dom inte mycket till motstånd att räkna med.
  Allsvenskan?
  Då blir det returbiljett ner igen på en gång samt mycket högre resekostnader.
  Bättre att harva vidare i nuvarande serie och låta eventuella talanger flytta till andra klubbar med resurser.

 8. Nej nej, ingen allsvenska, låt dom hålla igång detta lag, växa bli starkare ersätt de gamla med yngre spelare och samla stålar och sedermera göra en satsning
  Inga luftslott 😉

 9. Allsvenskan nästa !!! Med detta proffslag i amatörserie så är allt annat ett …….

 10. Grattis! Härligt att två killar med så olika ålder, ungdomlig entusiasm och erfaren rutin, kan hjälpas åt! Det är så vi lär av varandra och håller idrotten (bandyn) igång! Idrotten är en viktig del i vår bygd! Bra HSKT!

 11. Happis spelade bra men man borde så klart ha satt några av de många hörnor laget skapade, tror hemmalaget hade närmare 20 hörnor men ingen utdelning. Ser ändå riktigt bra ut. Laget spelar en rolig bandy med mycket fart.

 12. Allsvenskan nästa för detta gäng får vi hoppas.
  Kul med derbyn mot IFK Kalix nästa år

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.