fbpx

HSKT förlorade seriefinalen med uddamålet

HSKT Bandy förlorade seriefinalen mot Östersunds BS med 3-4 (1-2). Foto: Stefan Engström
HSKT Bandy förlorade seriefinalen mot Östersunds BS med 3-4 (1-2).
Foto: Stefan Engström

HAPARANDA: HSKT Bandy förlorade seriefinalen i division I Övre Norrland mot Östersunds BS med 3-4 (1-2). Samma siffror som HSKT vann med i den förra matchen på Gränsvallen mot Östersund.Det var ingen match som går till historien som någon välspelad tillställning, men spänningen kan man inte klaga på. HSKT var det lag som skapade flest chanser i första halvlek, men det var gästerna som gjorde två psykologiskt viktiga mål. Ilya Sysoev gav hemmalaget ledningen med 1-0 på en solorusch från egen planhalva efter att ha fått bollen av målvakten J-P Ylitalo.

ÖBS går till 1-2 och ledning och bägge gångerna är det Karl Rimér-Högberg som gör målen, första på hörna. Strax före bägge målen hade HSKT bra chanser till mål.

I andra halvlek med kraftig motvind för HSKT gör Matti Kaarakka 2-2, Karl Rimér-Högberg 2-3, Artur Sysoev 3-3 och på tilläggstid kan Tobias Ödmark avgöra med 3-4 på hörna.

I och med segern går Östersund upp i serieledning med 13 poäng, en poäng mer än HSKT.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

15 kommentarer på “HSKT förlorade seriefinalen med uddamålet

 1. Hur svårt kan det vara?
  Idrottshuset ett annat exempel, var o tittade på brottningarna, ljudet från speakern är ett skämt
  Ingången t huset mkt mörk

 2. Oerhört viktigt för samhället att ideella ledare orkar engagera sig, har vi inte föreningar som håller igång ungdomar, så har vi ännu fler som hänger på stan.
  Ej så svårt att räkna ut!
  Därför förstår jag ej kommunens inställning att underhålla så att föreningarna kan genomföra respektive idrotter,
  Kuben eller vad den nu heter, är ett tråkigt exempel.
  Ifjol var det väll HFF som var drabbade då man ej skottade planen i tid.
  Nu raljeras det att bandyspelarna måste ta med sig pannlampor för att kunna se bollen, då Mr Fjellvind inte gör sitt jobb o byter de lampor som är trasiga!!
  Hur svårt

 3. Lasse: jag tor att det är fel på dricksvattnet.
  Nasuabo: hoppas du vinner snart, så syns vi i Kuben!

 4. Oroande hur lite ungdomar som idrottar i Haparanda, inte för resultatens skull utan för att föreningslivet kan ge ungdomarna mycket i form av meningsfull fritid. Detta kan man naturligtvis få genom andra icke idrottsföreningar, kultur, bilintresse etc… Allt detta bygger på vuxna som orkar jobba ideellt och ställa upp som ledare & förebilder inom föreningar… Tyvärr är ledare nuförtiden en bristvara inom de flesta föreningar, kan tyvärr inte ge någon lösning på problemet, var själv barn & ungdomsledare under många år, men återväxten efteråt var tunn…

 5. P.s. Om det är ryssar eller finnar eller annat i ortens lag kvittar för mig. Jag har en långsiktig plan för att vinna på Eurojackpot och köpa antingen CSKA Moskva eller Jokerit och sätta Asplöventröjor på dem (bandyn får väl lite också) men vi är inte där just nu, återkommer när det är dags. God fortsättning idrottsvänner! D.s

 6. Anna, håller med dig. Vi får heja på de lag vi har kvar att heja på. Sen Asplöven tog ”time out” (vi kommer tillbaks!) har jag ändrat mina donationer på Svenska Spel till bl.a. HSK/T Bandy och andra föreningar i Haparanda som betytt nåt för mig. Läste på SVT:s hemsida om Centrum för idrottsforsknings senaste rapport, om hur ungdomsidrotten hotas eftersom föräldrar i t.ex. utsatta områden inte tar sitt ansvar och engagerar sig som ledare o funktionärer. Tyvärr ligger Haparanda sämre till i statistiken än flera ”utsatta områden”. Således, heder åt ledare och funktionärer i HSKT o andra klubbar!

 7. Mycket märkligt all denna avundsjuka som råder i Haparanda. Förstår att en del människor i happis mår dåligt, men kan någon förklara detta sjuka fenomen närmare?

 8. Anna Lysén,

  Du kallar HSKT elitidrott. Det är ren humor. Du kan knappast ha satt din fot i ett idrottssammanhang.

 9. Tycker att det är bra att dom försöker hålla ett lag, titta på alla duktiga ungdomar som finns i laget.
  Dom får en möjlighet..
  Hur var det att se bollen igår? Det har ju blivit lite ljusare ute, för lamporna är väl ej bytta??

 10. HSKT är i a f det som finns kvar av elitidrott i Happis sedan Asplöven och HT Bandy gav upp. Fotbollen? Nja, vågar nog påstå att bandyn är vassare. F ö finns det visst div 2-bandy i Norrland

 11. Ojoj ”Supporter” Tror nog att Du är för mycket involverad i HSKT för att kunna ha en objektiv syn på bandyn i Haparanda

 12. Bra bandylag ? Spelar i den lägsta serien idol det går att spela …..massor med ryssar och finska spelare …….känns inte då mycket happis ?!

 13. Det är riktigt roligt att vi har ett så bra bandylag i happis. Upplever att det blåser positiva vindar runt Hskt

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.