fbpx

Hundar spårade upp dieseltjuvar i Kalix

KALIX: Kl 23.20 under midsommaraftonen fick polisen i Kalix in ett samtal från en person i en bil som förföljde en finskregistrerad arbetsbil som ska ha stulit diesel.

Den misstänkta bilen stannade på en parkering och de misstänkta tjuvarna avlägsnade sig från platsen och sprang till skogs. Väl på plats kunde polisen konstatera att det i bilen fanns en behållare med ungefär en kubik diesel.

Polisen satte in hundar i jakten, de fick upp ett spår och snart anträffade de en man och en kvinna, båda två i polisens register väldokumenterade brottslingar.

Personerna är svenska medborgare och dömda för olika brott. Enligt polisens talesman har de som vana att utföra olika brott för att finansiera sitt narkotikamissbruk.

Polisen vill ge en eloge till den efterföljande bilisten för att han höll sig avvaktande och lät polisen utföra sitt arbete. Mannen och kvinnan är gripna.

I övrigt har polismakten under midsommaraftonen i Östra Norrbotten haft en relativt lugn dag och kväll. I länet i övrigt har de haft en hög arbetsbelastning med ett flertal ingripanden enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Hundar spårade upp dieseltjuvar i Kalix

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN