Ikea stänger restauranger tills vidare

HAPARANDA: Från och med idag, fredag har Ikea beslutat att stänga restaurangerna i samtliga 20 varuhus i Sverige. Beslutet gäller tills vidare.

– Vi befinner oss alla i väldigt unika tider och det är speciella omständigheter, säger Sandra Jakob, presskontakt på Ikea Sverige.

Ikea följer de råd och rekommendationer som kommer från folkhälsomyndigheten.

– Vi har avvägt våra beslut från dag till dag, nu märker vi att många medarbetare behöver stanna hemma av olika skäl för att vara med sina familjer, säger Sandra Jakob.

Parallellt med det så ser Ikea också ett förändrat beteende i tillströmningen av kunder på varuhusen i hela landet.

– Vi ser att våra kunder blir mer restriktiva med att vistas ute i samhället, då blir det här ett sätt för oss att möta förändringen i kundbeteendet, men vi håller fortfarande öppet våran bistro och foodmarket.

Personalen som arbetar i restaurangen kommer att omplaceras till andra funktioner.

– De kommer fortfarande jobba på varuhusen. Vi tittar på hur vi ska göra med bemanningen men kan inte säga exakt hur vi ska göra, men de kommer att fortsätta att jobba som vanligt, säger Sandra Jakob.

I nuläget är det enbart restaurangerna som berörs av stängningsbeslutet, själva varuhusen håller öppet men tiderna kan komma att justeras.

– Vi håller fortsatt öppet i enlighet med rekommendationerna från folkhälsomyndigheten, men vi tittar på om vi eventuellt ska justera öppettiderna och det får vi se beroende på vilka förutsättningar det är för varuhusen. Sverige är ett avlångt land och vi finns på många olika platser, men vi håller fortsatt öppet, säger Sandra Jakob.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ikea stänger restauranger tills vidare

  1. Restaurangen är det inget fel på, snarare ledarskapet som inte håller måttet…, men nu har förändringens vindar svept över Haparanda varuhuset i närtid (och inte en dag för tidigt!)

  2. Äntligen stänger restaurangen på Ikea. Smutsigare och snuskigare mathak får man leta efter. Skärpning Ikea.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.