fbpx

Ikea stänger restauranger tills vidare

HAPARANDA: Från och med idag, fredag har Ikea beslutat att stänga restaurangerna i samtliga 20 varuhus i Sverige. Beslutet gäller tills vidare.

– Vi befinner oss alla i väldigt unika tider och det är speciella omständigheter, säger Sandra Jakob, presskontakt på Ikea Sverige.

Ikea följer de råd och rekommendationer som kommer från folkhälsomyndigheten.

– Vi har avvägt våra beslut från dag till dag, nu märker vi att många medarbetare behöver stanna hemma av olika skäl för att vara med sina familjer, säger Sandra Jakob.

Parallellt med det så ser Ikea också ett förändrat beteende i tillströmningen av kunder på varuhusen i hela landet.

– Vi ser att våra kunder blir mer restriktiva med att vistas ute i samhället, då blir det här ett sätt för oss att möta förändringen i kundbeteendet, men vi håller fortfarande öppet våran bistro och foodmarket.

Personalen som arbetar i restaurangen kommer att omplaceras till andra funktioner.

– De kommer fortfarande jobba på varuhusen. Vi tittar på hur vi ska göra med bemanningen men kan inte säga exakt hur vi ska göra, men de kommer att fortsätta att jobba som vanligt, säger Sandra Jakob.

I nuläget är det enbart restaurangerna som berörs av stängningsbeslutet, själva varuhusen håller öppet men tiderna kan komma att justeras.

– Vi håller fortsatt öppet i enlighet med rekommendationerna från folkhälsomyndigheten, men vi tittar på om vi eventuellt ska justera öppettiderna och det får vi se beroende på vilka förutsättningar det är för varuhusen. Sverige är ett avlångt land och vi finns på många olika platser, men vi håller fortsatt öppet, säger Sandra Jakob.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ikea stänger restauranger tills vidare

  1. Restaurangen är det inget fel på, snarare ledarskapet som inte håller måttet…, men nu har förändringens vindar svept över Haparanda varuhuset i närtid (och inte en dag för tidigt!)

  2. Äntligen stänger restaurangen på Ikea. Smutsigare och snuskigare mathak får man leta efter. Skärpning Ikea.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF