fbpx

Inbrottsvåg i länet

NORRBOTTEN: Idag meddelar polisen i Region Nord att flera inbrott upptäckts, bland annat i Norrbotten.

Polisen meddelar att de senaste dagarna har flera av länets medborgare drabbats av inbrott. Inbrotten har bland annat skett i Kalix och Luleå. Vidare säger man att fler inbrott kan tänkas upptäckas när människor kommer hem efter att ha varit på resande fot under långhelgen. Det är också tänkbart att fler inbrott kan ske i polisregion. Därför vill man uppmana allmänheten till att ta hjälp av grannar om ni inte är hemmavid. Nedan har polisen lagt några tips på vad du själv kan göra för att minska risken för inbrott.

Se till att det ser bebott ut i din bostad när du inte är hemma, det kan vara att:

• Se till att lampor tänds olika tider på dygnet genom att använda dig av timer.

• Låt en bil stå ute på gården.

• Be grannar hålla koll på om något ovanligt skulle ske i området.

• Skriv upp registreringsnummer om okända bilar kör i området.

• Var uppmärksam på om okända personer befinner sig i området.

• Stoppa posten om du är borta under längre tid eller be någon granne hämta in posten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Inbrottsvåg i länet

 1. Måste vara riktigt frustrerande för alla maskinföretagare här uppe i Norrland när det är så många stöldligor som får nästan helt fria händer. Den svenska tullen gör ju inte saken bättre när dom inte får gå igenom bilar/lastbilar ordentligt. Alla som har vågat satsa stora summor på att bygga upp sitt företag blir nu totalt ignorerade av Steffes Svets & Mygel AB. Förhoppningsvis så får vi 10.000 nya poliser som regeringen har lovat! Fast nu anställer dom ju en massa pensionerade poliser istället, återigen lögner från Myglen & Sosseriet.

 2. Vi har en regering som är så in i helv…. inkompetent,
  det är bara snack, men ingen verkstad. När ska ni VAKNA och förstå att det är något som är fel i samhället?

 3. Dags att ta tag i dessa internationella stöldligor med hårda nypor. Skogsmaskinägare blir av med värdefulla maskindelar, dieselstölder, skoterstölder. Eller är det upp till varje medborgare att ta lagen i egna händer, när det här händer varje år?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.