fbpx

Inbrottsvåg i länet

NORRBOTTEN: Idag meddelar polisen i Region Nord att flera inbrott upptäckts, bland annat i Norrbotten.

Polisen meddelar att de senaste dagarna har flera av länets medborgare drabbats av inbrott. Inbrotten har bland annat skett i Kalix och Luleå. Vidare säger man att fler inbrott kan tänkas upptäckas när människor kommer hem efter att ha varit på resande fot under långhelgen. Det är också tänkbart att fler inbrott kan ske i polisregion. Därför vill man uppmana allmänheten till att ta hjälp av grannar om ni inte är hemmavid. Nedan har polisen lagt några tips på vad du själv kan göra för att minska risken för inbrott.

Se till att det ser bebott ut i din bostad när du inte är hemma, det kan vara att:

• Se till att lampor tänds olika tider på dygnet genom att använda dig av timer.

• Låt en bil stå ute på gården.

• Be grannar hålla koll på om något ovanligt skulle ske i området.

• Skriv upp registreringsnummer om okända bilar kör i området.

• Var uppmärksam på om okända personer befinner sig i området.

• Stoppa posten om du är borta under längre tid eller be någon granne hämta in posten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Inbrottsvåg i länet

 1. Måste vara riktigt frustrerande för alla maskinföretagare här uppe i Norrland när det är så många stöldligor som får nästan helt fria händer. Den svenska tullen gör ju inte saken bättre när dom inte får gå igenom bilar/lastbilar ordentligt. Alla som har vågat satsa stora summor på att bygga upp sitt företag blir nu totalt ignorerade av Steffes Svets & Mygel AB. Förhoppningsvis så får vi 10.000 nya poliser som regeringen har lovat! Fast nu anställer dom ju en massa pensionerade poliser istället, återigen lögner från Myglen & Sosseriet.

 2. Vi har en regering som är så in i helv…. inkompetent,
  det är bara snack, men ingen verkstad. När ska ni VAKNA och förstå att det är något som är fel i samhället?

 3. Dags att ta tag i dessa internationella stöldligor med hårda nypor. Skogsmaskinägare blir av med värdefulla maskindelar, dieselstölder, skoterstölder. Eller är det upp till varje medborgare att ta lagen i egna händer, när det här händer varje år?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.