fbpx

Haparanda inför ”Kultur för alla-kort”

Haparanda stad kommer att införa ett kort som ska ge ungdomar, vuxna och familjer som har det svårt ekonomiskt att kunna delta i kultur- och friluftslivet.

Kortet ska delas ut av socialen till personer som har haft försörjningsstöd längre än 3 månader och ge innehavaren rätt till avgiftsfria inträdesbiljetter till olika kulturevenemang, museer och vissa fritidsläggningar.

Målet är att det ska lanseras till sommaren.

– Vi tycker att kultur är något som alla borde ha rätt att ta del av och därför är Haparanda nu med i det finska nätverket Kaikukortti, säger Pia Marttinen, Haparanda stads kulturutvecklare, i ett pressmeddelande.

På finska sidan heter kortet ”kaikukortti”, och på svenska har det benämnts som ett ”kultur för alla-kort”.

I ett första steg kommer det att kunna användas på samtliga av kommunens egna evenemang, bland annat Jazz & Bluesfestivalen, men också till Aspenhallen. Nästa steg uppges vara att leta samarbetspartners.

Enligt pressmeddelandet kan innehavare av ett ”kaikukortti” få gratis biljetter till olika kulturella tillställningar och anläggningar, inte bara i Haparanda utan i hela Finland.
– Kortet kan nämligen användas i alla medlemskommuner i Finland som är anslutna till Kaikukortti-nätverket, säger Marttinen.

Satsningen uppges vara en del av Haparanda stads folkhälsoarbete och ingår i de nationella folkhälsomålen för god och jämlik hälsa.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Haparanda inför ”Kultur för alla-kort”

  1. Kultur för alla låter bra. Men väldigt långt ifrån alla går på Socialbidrag. Man föredrar mindre är normen för att klara sig på sina slantar och slippa kommunens snokande i sin ekonomi.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN