fbpx

Inga spår efter försvunnen man

Sökandet efter den 79-årige mannen som har varit försvunnen sedan fredagen den 13 maj fortsätter.

Totalt anslöt sig 19 personer till Missing Peoples sökinsats, som inleddes klockan 16.00 i går, onsdag. Sökarna var igång fram till efter 21-tiden. Dessvärre utan resultat.

Christer Lindbäck, operativ insatschef för Missing People, uppger för Haparandabladet att sökandet återupptas idag mellan klockan 18.00 och 21.00.

– Vi hoppas att fler kommer och söker idag, och det tror jag. Många skulle komma tillbaka och ta med sig folk de känner, säger Lindbäck och påminner om att det inte är tillåtet att ta med sig egna hundar i sökarbetet.

– Och kom inte i gympaskor, utan ta på er grova skor, tillägger han.

Polisen, hundförare, räddningstjänsten, fjällräddningen, hemvärnet med flera är förstås också ute och söker efter mannen, vars förnamn är Martti.

Mannen lämnade hemmet i centrala Haparanda på sin silverfärgade cykel, som har två packväskor/sadelväskor.

Han är cirka 170 centimeter lång och hade på sig en ”militärfärgad” jacka.

Polisen ber allmänheten om hjälp och tar tacksamt emot iakttagelser och tips gällande mannen på telefonnummer 112.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Inga spår efter försvunnen man

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.