fbpx

Inga spår efter försvunnen man

Sökandet efter den 79-årige mannen som har varit försvunnen sedan fredagen den 13 maj fortsätter.

Totalt anslöt sig 19 personer till Missing Peoples sökinsats, som inleddes klockan 16.00 i går, onsdag. Sökarna var igång fram till efter 21-tiden. Dessvärre utan resultat.

Christer Lindbäck, operativ insatschef för Missing People, uppger för Haparandabladet att sökandet återupptas idag mellan klockan 18.00 och 21.00.

– Vi hoppas att fler kommer och söker idag, och det tror jag. Många skulle komma tillbaka och ta med sig folk de känner, säger Lindbäck och påminner om att det inte är tillåtet att ta med sig egna hundar i sökarbetet.

– Och kom inte i gympaskor, utan ta på er grova skor, tillägger han.

Polisen, hundförare, räddningstjänsten, fjällräddningen, hemvärnet med flera är förstås också ute och söker efter mannen, vars förnamn är Martti.

Mannen lämnade hemmet i centrala Haparanda på sin silverfärgade cykel, som har två packväskor/sadelväskor.

Han är cirka 170 centimeter lång och hade på sig en ”militärfärgad” jacka.

Polisen ber allmänheten om hjälp och tar tacksamt emot iakttagelser och tips gällande mannen på telefonnummer 112.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Inga spår efter försvunnen man

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.