fbpx

Norrbotten kammade noll vid Grammisgalan

Norrbotten hade två nominerade i årets Grammisgala, Hooja och Hurula.

På onsdagskvällen var det dags för årets Grammisgala. Det var 40-årsjubileum för ett av Sveriges tyngsta musikpris. Den två timmar långa galan direktsändes från Annexet i Stockholm.
Duon Hooja från Gällivare och artisten Hurula från Luleå var nominerade i varsin kategori. Hooja i  kategorin ”Årets nykomling”, där priset gick till Cornelia Jakobs och Hurula i ”Årets rock”, där fick Hurula se sig besegrad av gruppen Viagra boys. Norrbottens artisterna blev därmed utan en grammis i år.

Grammis delas ut i 21 olika kategorier, med fem nominerade per kategori. En del artister nomineras i flera kategorier. Flest nomineringar i år fick Tove Lo med fyra nomineringar. Hon fick med sig två vinster hem. Tove Lo vann ”Årets artist” och ”Årets album”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Norrbotten kammade noll vid Grammisgalan

  1. Hooja får nöja sig med att kommunen i Hpda reser en staty på honom efter Happis låten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.