fbpx

Ingen minskning av smitta i länet

Spridningen av coronaviruset i Norrbotten är oförändrat hög.

Region Norrbotten har idag, fredag gått ut med en annonskampanj som uppmanar norrbottningarna att skärpa sig, eftersom att många har slutat anstränga sig och följa de råd som finns vilket leder till att smittspridningen inte avtar. – Stanna hemma om man är sjuk och håll distans, det är inte svårt, sade smittskyddsläkaren Anders Nystedt under en presskonferens under fredagens förmiddag.

– Smittotalen är oförändrat väldigt höga. Det skiljer oss från resten av Sverige och övriga Europa. Vi förmår inte pressa ner smittspridningen. Norrbotten är snart sämst i hela Europa, uppger Anders Nystedt.

Det kommer inte att återgå till att öppna upp samhället om situationen håller i sig som nu under sommaren. Det man kan se är att personer i yrkesför ålder och ungdomar står för största delen av smittspridningen och att den minskar i åldrarna 60-70, ett resultat av vaccineringen.

– Det har varit mycket snack om att öppna samhället. Men hur fasen ska vi kunna öppna samhället i Norrbotten då om vi har det så här, säger Nystedt.

Hittills under innevarande vecka har totalt 706 personer i Norrbotten bekräftats ha covid-19. Just nu vårdas 39 personer med covid-19 på sjukhus i länet, varav 7 på C-IVA.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Ingen minskning av smitta i länet

 1. Har inte de styrande funderat på att komma med lite krav snart? Efter över ett år med en världsomspännande epidemi, inser de inte snart att det inte räcker med mesiga tips och råd?

 2. Nu jämförs Norrbotten med Indien som är världens värsta smittohärd! Nu ser man tydligt vad norrbottningarna har för inställning. Hänsynslöst! Dumt!
  Och gränsborna undrar varför gränsen till Finland är fortfarande stängd.

 3. inte undrapå när folk inte respekterar och inte följer dom rek och råd som är, var härom dan till hälsocentralen bar ett fåtal som bar mask gamla som unga, svensson tror att dom är odödliga, och visar ingen respekt för andra som bär mask, annat i finland när vi var över och handla så alla unga som gamla bar mask när dom var ute och handla

 4. Swe kan inte handla saken.Stäng gränsen totalt, inte korona till finland

 5. Stäng skolorna då!
  Även om vissa fortsätter springa runt och smitta varandra får ändå de som försöker hålla avstånd etc en chans att slippa bli sjuka I KLASSRUMMEN.
  Sedan får väl föräldrar också börja ta lite ansvar och SÄGA ÅT SINA TONÅRINGAR ATT INTE FESTA PÅ HELGERNA.
  För den delen finns det faktiskt en del medelålders som också åker runt och hälsar på, festar som förut, i stället för att agera föräldrar åt sina barn.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN