fbpx

Ingen misstroendeförklaring

Det blev ingen misstroendeförklaring mot justitie- och inrikesminister.

Riksdagen röstade idag den 7 juni nej till Sverigedemokraternas begäran om att rikta en misstroendeförklaring mot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S).

97 ledamöter röstade nej, 174 ledamöter röstade ja och 70 ledamöter avstod från att rösta. 8 ledamöter var frånvarande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Ingen misstroendeförklaring

 1. SD:s obefogade misstroendeförklaring hör i högsta grad till Regeringens Nato ansökan! Punkt 3 i Natos krav för medlemskap krävs stabila förhållanden i ett lands parlament! Så länge vi har ett populistiskt parti i riksdagen, utan egen politik, politik som förs via KU-anmälningar, misstroendeförklaringar, svartmålning av Sverige som är grundlöst, pinsamt och skrattretande. Detta skadar Sverige, acceptera valresultatet: 175 myror är fler än 174 elefanter!

 2. Vad har natoansökan med det att göra? Ska sverige hålla andan tills valet är över.

  • Omvärlden ser också vad som händer i Sveriges riksdag. Att i ett säkerhetspolitiskt osäkert läge hålla på och tramsa, gör saken inte bättre.
   Att använda misstroende som sin egen valrörelse är väl ändå inte rätt plats och tid, det får väl Ebba, Jimmy och Uffe göra i sin egen valstuga inte i Sveriges riksdag. Borgarna kan väl också räkna.
   Man tar till detta för att man kan och på grund av att det är en minoritetsregering och det parlamentariska läget ser så ut.
   Avsätta en justitieminister tre månader innan valet och riksdagen
   har sommaruppehåll och en ny justitieminister hinner väl knappast göra något på den korta tiden mot gängkriminella. Så detta är bara ett spel för galleriet.
   Men får vi Ulf Kristersson till statsministern så blir väl Jimmy Åkesson justitieminister, då får väl hela Sverige hålla andan.

 3. Det är märkligt hur man tolkar verkligheten.
  3 månader innan val ställer borgarna misstroende mot justitieminister och när NATO ansökan är inlämnad.
  Sen skyller man på regeringen.
  Så jävla oseriösa, dem har lekstuga i Sveriges riksdag och skiter i Sveriges säkerhet.
  Sen står Ebba Busch och säger att det var för och få väljare och misstroende var en sekundär fråga och dem kommer och fortsätta lämna in misstroende mot statsråd fram till september för att skada regeringen så mycket som möjligt.
  Vilken cirkus för ingenting!

 4. Sverige är ett konstigt land! Sveriges regering samarbetar med terrorister och låter terrorister styra och ställa i riksdagen! Sveriges regering anser att terroristen kakabaveh är viktigare än rikets säkerhet och inträde i NATO. Nu är det kört för Sveriges medlemskap i NATO!

  Regeringen ville behålla ”Mogge” som grovt misskött sitt arbete som justitie minister under många år. Socialdemokraterna har i över hundra år legat bakom destruktiva beslut och handlingar. Nu samarbetar Sveriges regering med terrorister och låter terrorister styra och ställa i riksdagen!

 5. Lugn…valår i år…
  Kanske vi får bort de kriminella från våra städer.
  Daltandet kan Inte fortsätta.

 6. Ja herregud. Nu är vi beroende av kurder.vad exakt har sossarna kommit överens om med kakabaveh. Hon hade väl 7 krav. Nu ska hon ställa nya krav nästa vecka.är det nån sosse som kan förklara dom exakta kraven.? Bra att veta innan man röstar

 7. 7 Prickningar av KU för lögner och vilseledande är alltså inte tillräckligt för att få bort en statsman från regeringen om personen är Sosse.

  I andra fall räckte det med icke betald tv-licens.

  Och Magda står och säger att andra ökar politikerföraktet.

 8. Vi får önska Finland lycka till som NATO-medlemmar, själva får vi klara oss på egen hand. Att regeringen gör överenskommelse med en kommunistisk politisk vilde i svenska regeringen som inte har något intresse av svenska intressen, utan bara jobbar för en kurdisk organisation kopplad till väpnat motstånd mot en NATO-medlem lär inte passera utan konsekvens. Makalöst! Men inget pris är för högt för sossarna för att behålla makten.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.