fbpx

Inget nytt om branden på Vallen

I tisdags förra veckan brann det i en garagelänga på bostadsområdet Vallen i Haparanda. Det är i nuläget inte fastställt hur branden uppkom.
Platsundersökningen från branden är utförd och slutförd.
– Jag har inte fått in resultatet, jag har pratat som hastigast med teknikerna men inte läst rapporten ännu. Jag kan ungefär säga att möjlig brandstart är mellan två carportar, men på vilket sätt den har startat vet jag inte i nuläget, säger Terese Linde, förundersökningsledare, och tillägger att polisens tekniker i nuläget har fullt upp med anledning av semestertider kombinerat med andra bränder, bland annat den som rasade på ett HVB-hem i Pajala under föregående veckoslut.
Utredningen gällande branden på Vallen har alltså i nuläget inte lett till några särskilda misstankar mot att någon person uppsåtligen skulle ha startat den.
Rubriceringen mordbrand kvarstår men kan komma att ändras beroende på vad den slutgiltiga rapporten säger. Minst två bilar totalförstördes på grund av branden och även delar av själva byggnaden.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Inget nytt om branden på Vallen

  1. Söderut i Vårt vackra avlånga land, där brinner garagelängor ofta och för det mesta är bränderna anlagda av folk med traumatiska upplevelser från sina forna hemländer…även kan ätteläggen drabbas om föräldrarna har traumatiska upplevelser i sitt baggage

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka