fbpx

Inget nytt om branden på Vallen

I tisdags förra veckan brann det i en garagelänga på bostadsområdet Vallen i Haparanda. Det är i nuläget inte fastställt hur branden uppkom.
Platsundersökningen från branden är utförd och slutförd.
– Jag har inte fått in resultatet, jag har pratat som hastigast med teknikerna men inte läst rapporten ännu. Jag kan ungefär säga att möjlig brandstart är mellan två carportar, men på vilket sätt den har startat vet jag inte i nuläget, säger Terese Linde, förundersökningsledare, och tillägger att polisens tekniker i nuläget har fullt upp med anledning av semestertider kombinerat med andra bränder, bland annat den som rasade på ett HVB-hem i Pajala under föregående veckoslut.
Utredningen gällande branden på Vallen har alltså i nuläget inte lett till några särskilda misstankar mot att någon person uppsåtligen skulle ha startat den.
Rubriceringen mordbrand kvarstår men kan komma att ändras beroende på vad den slutgiltiga rapporten säger. Minst två bilar totalförstördes på grund av branden och även delar av själva byggnaden.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Inget nytt om branden på Vallen

  1. Söderut i Vårt vackra avlånga land, där brinner garagelängor ofta och för det mesta är bränderna anlagda av folk med traumatiska upplevelser från sina forna hemländer…även kan ätteläggen drabbas om föräldrarna har traumatiska upplevelser i sitt baggage

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN