fbpx

Inreseförbud till Sverige från Storbritannien och Danmark

Utrikesminister Ann Linde, inrikesminister Mikael Damberg och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson höll under måndagseftermiddagen en presskonferens. 

Mikael Damberg deklarerade att inreseförbud till Sverige införs från Storbritannien. Anledningen är den nya varianten av det nya coronaviruset som hittats i Storbritannien och i ett fåtal andra europeiska länder. Inreseförbudet berör inte svenska medborgare. Alla flyg från Storbritannien till Sverige stoppas just nu i 48 timmar framåt med undantag för frakt- och ambulansflyg samt de flighter som inte redan inletts. Inreseförbud införs även från Danmark, med vissa undantag för bland annat godstrafik och arbetspendling. Ett fåtal fall av den nya muterade varianten har upptäckts i Danmark. Inreseförbuden träder i kraft idag vid midnatt.

Alla som har rest från Storbritannien till Sverige bör hålla sig isolerad i hemmet i sju dagar och testa sig för covid-19 på dag fem. Det gäller personer som varit i Storbritannien och kommit till Sverige från och med den 12 december, uppmanar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. Den nya varianten coronavirus finns i ett antal EU-länder och det är inte uteslutet att den redan finns i Sverige, enligt Johan Carlsson.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Inreseförbud till Sverige från Storbritannien och Danmark

 1. Undrar om det blir förbud mot inresor från Syd Afrika där en än värre smitta härjar, ja ja märkligt detta med den fria rörligheten inom Schengen som hur lätt som helst kan sättas ur spel om regeringen vill…Men tex hitresande från fjärran land som kommit via andra Schengen länder för att stanna i Sverige, dessa går ej att stoppa…Intressant även om Svensken kan resa över dagen till dessa länder som den nya smittan sprids i…

  • PalleRungqvist: Torneåborna har fört Corona till Haparanda, nu är det Haparandabornas tur att föra den till Torneå!

 2. Fast resenärer från England smittestas inte vid ankomst. Det görs i många andra länder.

  Gränsen mot Finland förblir vidöppen. 🙁

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.