fbpx

IVO kräver fler vårdplatser

Inspektionen för vård och omsorg hotar Region Norrbotten med dryga böter om inte fler vårdplatser  skapas på Sunderby sjukhus.

Enligt IVO ska 90 procent av de patienter som söker akut vård och är i behov av inneliggande sjukhusvård skrivas in på vårdavdelning inom fyra timmar från ankomst.

Problemet med att patienter blir kvar för länge på akuten ska lösas senast sista maj i år, annars riskerar Region Norrbotten att få betala 10 miljoner kronor i vite.

Regionrådet Kenneth Backgård (SJVP) säger till P4 Norrbotten att problemet måste bero på ett systemfel och att det här måste organiseras upp, samt att det finns en plan på att utöka antal vårdplatser till 180.

– Jag har redan pratat med regiondirektören och med och mina regionledningskollegor och sagt, att det här är fullständigt oacceptabelt. ”Lös problemet, och pengar sitter det inte i”, säger han till radion.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.