fbpx

Ny ägare planerar storsatsning på Luppioberget

Restaurang utblick ingår inom kort i en hel grupp av företag inom turism.
Restaurangen På Luppioberget ingår inom kort i en hel grupp av företag inom turism.

ÖVERTORNEÅ: Restaurang-anläggningen på Luppioberget som varit till salu får en ny ägare – drivna entreprenörer inom turism.

Anläggningen har byggts och ägs av Övertorneå kommun men sattes ut till försäljning på anbud. Förutom ett pris skulle anbudet också innehålla planer på hur anläggningen skulle utvecklas.

Kommunstyrelsen i Övertorneå hade uppe frågan om försäljning under måndagens sammanträde och beslutade då att Johan Väisänen och Sara Ljungren via sitt företag Explore the north köper restauranganläggningen på Luppioberget av Övertorneå kommun.

– Det var mycket intressanta planer som presenterades, säger Tomas Mörberg (C), kommunalråd.

De två driver anläggningar i Kangos, Lannavaara och Tärendö och har satsat stort på turism. En av de senaste satsningarna var på 20 miljoner kronor och innefattade köp och upprustning av Forest hotel i Tärendö.

Satsningarna har burit frukt och under vintersäsongerna har företagsgruppen kunnat räkna in fullbelagda hotellbeläggningar och besökare från bland annat Belgien, Holland, Tyskland och Storbritannien.

Utvecklingsplanen som köparna presenterat för Luppioberget omfattar 30–40 miljoner i 30 stugor, en konferensdel och en relaxavdelning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Ny ägare planerar storsatsning på Luppioberget

 1. kommande bäddar hotell tornedalia – 60 st, luppio 100 st, Pullinki ca 250 st. Svanstein 40 st, frågan är ekonomi året runt med en beläggning på minst 50 % året om. plus så klart campingen i ötå och Juoksengi vandrarhem. och ta del av vad gränskommunerna satsar på typ Haparanda, Överkalix, Pajala och Kalix. och även typ jockmokk. nä sluta drömma finns ingen ekonomi som bär sig för en året runt ekonomi.

 2. Wow, det här är precis vad kommunen behöver. Välkomna Johan och Sara. Stort lycka till!

 3. Wow, det här är precis vad kommunen behöver. Välkomna Johan och Sara. Stort lycka till!

 4. Kanske ett klargörande är på sin plats. Mörtberg och kommunstyrelsen kan inte sälja anläggningen, det är kommunfullmäktige som ska besluta om det. Förhoppningsvis är det journalisten som skrivit fel för om Mörtberg har sagt detta så är det mycket illa ställt med demokratin i Övertorneå eller Mörtbergs kunskaper i hur en kommun styrs…
  Men hoppas kf tar beslut om att sälja det åt Johan, det privata ska driva och utveckla sådana anläggningar!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN