fbpx

Kalix sjukhus bäst i landet på strokevård

Under onsdagen stod det klart att Kalix sjukhus vunnit pris för bästa strokevården i Sverige.

Det är styrgruppen för Riksstroke, som årligen korar en vinnare i strokevård.

Riksstroke är ett nationellt kvalitetsregister som innehåller en kombination av uppgifter om vård och omhändertagande, boende, patientens upplevelser både under akutskedet samt efter 3 och 12 månader efter insjuknandet. Syftet med registret är att bidra till att strokevården håller hög och jämn kvalitet i hela landet.

– Jätteroligt, vi är otroligt glada och stolta. Vi har legat i topp ett antal år – trea, fyra, femma – så det är roligt att få vinna i år. Registret mäter 13 olika kvalitetspunkter, och vi uppfyller totalt högst andel  i Sverige. Och då ska man veta att stroke handlar om allt från ambulanslarmet och ambulansen kommer, till akuten, röntgen, IVA, vårdavdelning och rehabilitering, säger verksamhetschefen för Kalix sjukhus, Moa Bjerner, till Haparandabladet.

– Det här betyder jättemycket för oss, det är ett kvitto på att vi gör rätt för skattebetalarnas pengar. Det har väl aldrig varit ett bättre läge att visa att vi gör saker som har god kvalitet, och som handlar om det akuta omhändertagandet, tillägger hon.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Kalix sjukhus bäst i landet på strokevård

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sjöräddningen planerar etablering i skärgården

Sjöräddningen planerar att etablera sin verksamhet permanent i Haparanda-Kalix skärgård. Och redan nästa sommar kan en räddningsbåt finnas på plats i Kalix för att en frivillig besättning ska kunna övas och senare etableras som sjöräddare.

Sveriges bästa skolkommun

För andra året i rad har Lärarförbundet rankat Övertorneå till Sveriges bästa skolkommun. Pajala klättar rejält och placeras som etta när det gäller lärartäthet. Haparanda tappar däremot placeringar.

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade.