fbpx

Kalix sjukhus bäst i landet på strokevård

Under onsdagen stod det klart att Kalix sjukhus vunnit pris för bästa strokevården i Sverige.

Det är styrgruppen för Riksstroke, som årligen korar en vinnare i strokevård.

Riksstroke är ett nationellt kvalitetsregister som innehåller en kombination av uppgifter om vård och omhändertagande, boende, patientens upplevelser både under akutskedet samt efter 3 och 12 månader efter insjuknandet. Syftet med registret är att bidra till att strokevården håller hög och jämn kvalitet i hela landet.

– Jätteroligt, vi är otroligt glada och stolta. Vi har legat i topp ett antal år – trea, fyra, femma – så det är roligt att få vinna i år. Registret mäter 13 olika kvalitetspunkter, och vi uppfyller totalt högst andel  i Sverige. Och då ska man veta att stroke handlar om allt från ambulanslarmet och ambulansen kommer, till akuten, röntgen, IVA, vårdavdelning och rehabilitering, säger verksamhetschefen för Kalix sjukhus, Moa Bjerner, till Haparandabladet.

– Det här betyder jättemycket för oss, det är ett kvitto på att vi gör rätt för skattebetalarnas pengar. Det har väl aldrig varit ett bättre läge att visa att vi gör saker som har god kvalitet, och som handlar om det akuta omhändertagandet, tillägger hon.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Kalix sjukhus bäst i landet på strokevård

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.