fbpx

Kandidater till Årets Norrbottning 2020

Kandidaterna till Årets Norrbottning är utsedda och omröstningen avslutades igår, måndag. Bland de nominerade kandidaterna finns Bengt-Olov Innala och Tommy Österberg från Seskarö. 

I motiveringen står det; 2007 kom nedläggningsbeslutet av Seskarösågen. Sedan dess har öborna med Tommy Österberg och Bengt-Olov Innala i spetsen kämpat för verksamheten och inte gett upp trots en konkurs och försök att sälja inventarierna. I våras kunde byborna fira – då startade de nya ägarna produktionen på nytt.

Övriga nominerade till titeln om att bli årets Norrbottning är Karin Brodin, vd på Polarbröd, Anders Nystedt, smittskyddsläkare i Region Norrbotten, Elin Anna Labba, författare, Hanna Öberg, skidskytt samt Nadja Holm, Idolvinnare.

Vinnaren av Årets Norrbottning kommer att presenteras på nyårsafton i Norrbottens-Kuriren och NSD.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Kandidater till Årets Norrbottning 2020

  1. Tommy Österberg och Bengt-Olov Innala på Seskarö,
    som kämpar för ett samhälles överlevnad. DET är mycket ovanligt! Det behöver uppmärksammas så att andra som står i liknande kris-situationer, känner att jag KAN bidra till ett bättre liv.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.