fbpx

Karantän för norrbottningar som reser till Norge

Norrbottens län klassas som rött i Norge i fråga om corona och på måndag den 9 augusti träder nya inreseregler i kraft.

Det meddelade norska regeringen under fredagen. Beskedet innebär att personer som reser från Norrbotten till Norge måste visa upp ett negativt provresultat samt sitta i karantän i samband med inresan.

Dock behöver man inte sitta i karantän om man är fullvaccinerad eller har varit sjuk i covid-19 de senaste sex månaderna och kan bevisa det.

Norrbotten har gått från grön till röd nivå. Röd nivå innebär att området har mellan 75 och 200 smittade per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna eller att fler än fyra procent av proverna är positiva, uppger norska regeringen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Karantän för norrbottningar som reser till Norge

 1. Varför kommer Finsk registrerade bussar med thailändska bärplockare till Sverige Övertorneå! Stoppa dessa ,polis anmäl om du ser dessa på svenska sidan

  • Hur mycket bär har du plocka inga är du rädd att bären tar slut även om halva Thailand kom hit hade dom inte tömt skogen

  • Sverige välkomna ju alla människor. Här finns ingen rasism. Gränserna är ju öppna till Sveariket..

 2. har ni också märkt ang. sd:s pandemi politik som dom var mycket tystlåtná om sveriges strategi för med så mycket annat vet dom inte nått om nått. dom vänta bara för att ändå fler ska dö i pandemin och då börja razi åkesson synas i media. och börja kräva både tegnells och socialministerns avgång, visst är de orbans politik om inte annat. fast enda felet var att i orbans ungern dör de fler personer per kapita än i sverige i pandemin. fan- säger razi åkesson. vad gör vi nu. vet ni vad dom gjorde? dom gjorde ingenting. men inte skämdes dom inte de.

  • Och hur tänkte du i din inlägg vad har den med karantäns regler att göra ???

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.