fbpx

Karantän för norrbottningar som reser till Norge

Norrbottens län klassas som rött i Norge i fråga om corona och på måndag den 9 augusti träder nya inreseregler i kraft.

Det meddelade norska regeringen under fredagen. Beskedet innebär att personer som reser från Norrbotten till Norge måste visa upp ett negativt provresultat samt sitta i karantän i samband med inresan.

Dock behöver man inte sitta i karantän om man är fullvaccinerad eller har varit sjuk i covid-19 de senaste sex månaderna och kan bevisa det.

Norrbotten har gått från grön till röd nivå. Röd nivå innebär att området har mellan 75 och 200 smittade per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna eller att fler än fyra procent av proverna är positiva, uppger norska regeringen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Karantän för norrbottningar som reser till Norge

 1. Varför kommer Finsk registrerade bussar med thailändska bärplockare till Sverige Övertorneå! Stoppa dessa ,polis anmäl om du ser dessa på svenska sidan

  • Hur mycket bär har du plocka inga är du rädd att bären tar slut även om halva Thailand kom hit hade dom inte tömt skogen

  • Sverige välkomna ju alla människor. Här finns ingen rasism. Gränserna är ju öppna till Sveariket..

 2. har ni också märkt ang. sd:s pandemi politik som dom var mycket tystlåtná om sveriges strategi för med så mycket annat vet dom inte nått om nått. dom vänta bara för att ändå fler ska dö i pandemin och då börja razi åkesson synas i media. och börja kräva både tegnells och socialministerns avgång, visst är de orbans politik om inte annat. fast enda felet var att i orbans ungern dör de fler personer per kapita än i sverige i pandemin. fan- säger razi åkesson. vad gör vi nu. vet ni vad dom gjorde? dom gjorde ingenting. men inte skämdes dom inte de.

  • Och hur tänkte du i din inlägg vad har den med karantäns regler att göra ???

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.