fbpx

Karkiainen blir ordförande

Som HB har berättat blev Ida Karkiainen (S) vald till gruppledare för (S) i Konstitutionsutskottet, KU.  Men inte nog med det, i onsdags blev hon även vald till ordförande för hela utskottet.

Eftersom Ida Karkiainen fortfarande sitter i Magdalena Anderssons övergångsregeringen får hennes partikamrat Hans Ekström gå in som tillfällig ordförande i KU. Men så fort nya regeringen är på plats kommer hon att axla rollen.

På riksdagens hemsida står att KU har en särskild roll i riksdagens kontroll av hur regeringen sköter sitt arbete. Varje år granskar KU hur regeringen sköter informationen och samrådet med riksdagen i EU-frågor. ”Om KU hittar brister i regeringens arbete leder det till kritik och uttalanden om hur regeringen kan bättra sig. KU följer också hur riksdagen granskar EU-förslag utifrån subsidiaritetsprincipen”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Karkiainen blir ordförande

  1. Grattis till utnämningen! Vi behöver
    duktiga tornedalingar där nere i Stlm!

  2. Grattis Ida, du är perfekt för viktiga uppdraget. Jag tror att du kommer att få mycket att göra under mandatperioden med denna högerregering som saknar en fast ledare i Moderatledaren! KU-anmälningar kommer att dugga tät!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).