fbpx

KD splittrat om elprisstöd i norr

– För det priset som vi har nu måste vi också ha elstöd, säger Stig Töyrä. Foto: Hasse Mella Stenudd
Ett elprisstöd för invånare i de södra delarna av landet, men inte för de i norr, har varit ett hett samtalsämne där energiministern Ebba Busch (KD) stått i centrum. Nu vill Stig Töyrä, ordförande för Kristdemokraterna i Norrbotten, att norra Sverige också ska få ett elprisstöd.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “KD splittrat om elprisstöd i norr

 1. Vad gäller elprisstödet som nu är i ropet gäller nedanstående urklipp från regeringssidan. Norrland får hoppas på ett nytt upplägg av regeringen nästa år!

  ”Alla konsumenter som använt el under perioden 1 oktober 2021 till och med september 2022 och har elnätsavtal för konsumentändamål i elområde 3 (mellersta Sverige) och 4 (södra Sverige) har rätt till ersättning. Det är den person som stod på elnätsavtalet den 18 november 2022 som har rätt till ersättning. 

 2. Som ordf. KD Norrbotten, har du kontaktat din partiledning och ministern i frågan? Att hennes okunnighet och alla dessa bort förklarningar inte håller om prisläget för oss i norra Sverige. Hon har uppgett att Norrland har haft höga priser från december? Min el-räkning från september 2022 var på 107,75 öre/kWh!! Påminn Ebba Busch om 8.e budet innan hon yttrar sig.

 3. Norra delen av landet borde också få elpris stöd. Vi har en kallare vinter än mellersta och södra Sverige. Och vintern är längre.
  Mvh fiskaren

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN