fbpx

Kemppainen om den politiska striden: Tror inte de vet vad de håller på med

ÖVERTORNEÅ:  – Jag vet lika lite som du. Jag fick ett telefonsamtal från Bente Moen Åkerholm och hon meddelade att jag entledigats från mina politiska uppdrag, säger Roland Kemppainen, om den politiska strid som seglat upp i efterdyningarna kring den så kallade Pelloaffären

Beslutet ska ha tagits på ett extra styrelsemöte i lördags som Socialdemokraterna höll. Till det här mötet ska det enligt Kemppainen (S) inte skickats någon kallelse eller mötet försiggicks inte heller av någon information.
– När Bente Moen Åkerholm (S) ringde mig frågade jag med vilken rätt de gör det. Jag vet inte om de har mandat för att göra på det här viset, säger Roland Kemppainen.
På kravet att han ska lämna fullmäktige svara Roland Kemppainen att han inte ämnar göra det då det är folket som valt honom. Roland Kemppainen säger att den turbulens om uppstått har att göra med den så kallade Pelloaffären.
– När Allan Lehto på Älvgården i Pello ville sälja värmepannan för 1,1 miljoner kronor ansåg jag det vara bättre att köpa den än att köpa värme. De fanns tre socialdemokrater till som var av samma uppfattning, säger Roland Kemppainen.
– Är det här även en markering in i partiet, till dem som röstat likt dig i Pelloaffären?
– Ja, och det känns att även som om de vill splittra och försvaga för alliansen, som under hot om att splittras under söndag eftermiddag möts för att försöka hitta en lösning i Pelloaffären.
HB har sökt Bente Åkerholm för kommentar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Kemppainen om den politiska striden: Tror inte de vet vad de håller på med

  1. Det är med stor sorg jag följt Ö-t-å-politikers handlande. Det verkar som om en del av dem aldrig kommit över ett tidigare majoritetsbeslut att även norra delen av kommunen ska få ”leva”. Tack Allan Lehto att du sedan årtionden tillbaka gett pellobor-särskilt kvinnor-inkomstmöjligheter i sin egen hemby. Tack vare dig har även norra kommundelen blomstrat, fått många arbetstillfällen och gett kommunen utökade skatteinkomster. Vad händer nu? Missunnsamhetens följder? ”Högmod går före fall”, ”Den som gräver en grop för andra, faller oftast själv däri”. Kan ordspr.bokens ord bli verklighet i Ö-t-å?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.