fbpx

Kemppainen om den politiska striden: Tror inte de vet vad de håller på med

ÖVERTORNEÅ:  – Jag vet lika lite som du. Jag fick ett telefonsamtal från Bente Moen Åkerholm och hon meddelade att jag entledigats från mina politiska uppdrag, säger Roland Kemppainen, om den politiska strid som seglat upp i efterdyningarna kring den så kallade Pelloaffären

Beslutet ska ha tagits på ett extra styrelsemöte i lördags som Socialdemokraterna höll. Till det här mötet ska det enligt Kemppainen (S) inte skickats någon kallelse eller mötet försiggicks inte heller av någon information.
– När Bente Moen Åkerholm (S) ringde mig frågade jag med vilken rätt de gör det. Jag vet inte om de har mandat för att göra på det här viset, säger Roland Kemppainen.
På kravet att han ska lämna fullmäktige svara Roland Kemppainen att han inte ämnar göra det då det är folket som valt honom. Roland Kemppainen säger att den turbulens om uppstått har att göra med den så kallade Pelloaffären.
– När Allan Lehto på Älvgården i Pello ville sälja värmepannan för 1,1 miljoner kronor ansåg jag det vara bättre att köpa den än att köpa värme. De fanns tre socialdemokrater till som var av samma uppfattning, säger Roland Kemppainen.
– Är det här även en markering in i partiet, till dem som röstat likt dig i Pelloaffären?
– Ja, och det känns att även som om de vill splittra och försvaga för alliansen, som under hot om att splittras under söndag eftermiddag möts för att försöka hitta en lösning i Pelloaffären.
HB har sökt Bente Åkerholm för kommentar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Kemppainen om den politiska striden: Tror inte de vet vad de håller på med

  1. Det är med stor sorg jag följt Ö-t-å-politikers handlande. Det verkar som om en del av dem aldrig kommit över ett tidigare majoritetsbeslut att även norra delen av kommunen ska få ”leva”. Tack Allan Lehto att du sedan årtionden tillbaka gett pellobor-särskilt kvinnor-inkomstmöjligheter i sin egen hemby. Tack vare dig har även norra kommundelen blomstrat, fått många arbetstillfällen och gett kommunen utökade skatteinkomster. Vad händer nu? Missunnsamhetens följder? ”Högmod går före fall”, ”Den som gräver en grop för andra, faller oftast själv däri”. Kan ordspr.bokens ord bli verklighet i Ö-t-å?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.