Kemppainen om den politiska striden: Tror inte de vet vad de håller på med

ÖVERTORNEÅ:  – Jag vet lika lite som du. Jag fick ett telefonsamtal från Bente Moen Åkerholm och hon meddelade att jag entledigats från mina politiska uppdrag, säger Roland Kemppainen, om den politiska strid som seglat upp i efterdyningarna kring den så kallade Pelloaffären

Beslutet ska ha tagits på ett extra styrelsemöte i lördags som Socialdemokraterna höll. Till det här mötet ska det enligt Kemppainen (S) inte skickats någon kallelse eller mötet försiggicks inte heller av någon information.
– När Bente Moen Åkerholm (S) ringde mig frågade jag med vilken rätt de gör det. Jag vet inte om de har mandat för att göra på det här viset, säger Roland Kemppainen.
På kravet att han ska lämna fullmäktige svara Roland Kemppainen att han inte ämnar göra det då det är folket som valt honom. Roland Kemppainen säger att den turbulens om uppstått har att göra med den så kallade Pelloaffären.
– När Allan Lehto på Älvgården i Pello ville sälja värmepannan för 1,1 miljoner kronor ansåg jag det vara bättre att köpa den än att köpa värme. De fanns tre socialdemokrater till som var av samma uppfattning, säger Roland Kemppainen.
– Är det här även en markering in i partiet, till dem som röstat likt dig i Pelloaffären?
– Ja, och det känns att även som om de vill splittra och försvaga för alliansen, som under hot om att splittras under söndag eftermiddag möts för att försöka hitta en lösning i Pelloaffären.
HB har sökt Bente Åkerholm för kommentar.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Kemppainen om den politiska striden: Tror inte de vet vad de håller på med

  1. Det är med stor sorg jag följt Ö-t-å-politikers handlande. Det verkar som om en del av dem aldrig kommit över ett tidigare majoritetsbeslut att även norra delen av kommunen ska få ”leva”. Tack Allan Lehto att du sedan årtionden tillbaka gett pellobor-särskilt kvinnor-inkomstmöjligheter i sin egen hemby. Tack vare dig har även norra kommundelen blomstrat, fått många arbetstillfällen och gett kommunen utökade skatteinkomster. Vad händer nu? Missunnsamhetens följder? ”Högmod går före fall”, ”Den som gräver en grop för andra, faller oftast själv däri”. Kan ordspr.bokens ord bli verklighet i Ö-t-å?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Klippan tar strid

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Römppähölkkä i granna höstfärger

När Römmpähölkkä inte kunde arrangeras på grund av Covid-19, tog Skidspårsföreningen den till en ny nivå och ett hundratal deltagare tog sig runt en valfri sträcka på elljusspåret i Pajala.

Utdömt badhus öppnar igen

I februari stängdes det åldersstigna badhuset i Pajala då det befarades att väggarna kunde rasa in. De politiska partierna var alla överens om att bygga ett nytt. Men under sommaren har badhuset reparerats och i kommande månadsskifte öppnas portarna igen. Blir det nu något nytt badhus?

Kämpar mot finsk vindkraft

Överklagningstiden för vindkraftsprojektet Karhakkamaa på finska sidan mitt emot Risudden och Korpikylä går ut den 5 oktober. Uppmaningen från den finska grupp som besökte några besöksanläggningar på svenska sidan i söndags är att de som har något emot planerna bör överklaga.

Pol/Svan tog hem seriesegern

Polcirkeln/Svanstein FF var spellediga i helgen, men blev seriesegrare i kavaj som man säger. Detta eftersom Vitå BK och Jokkmokks SK spelade oavgjort och Jokkmokk nu inte kan komma ifatt Tornedalslaget.

De kräver gång- och cykelväg

ERKHEIKKI Nu går folket i Mejabyarna ut i protest mot Trafikverkets planer på att endast anlägga en gång- och cykelväg, en ynka bit genom Erkheikki, på den tungt trafikerade väg 395.

”Haparanda har levererat i världsklass”

Efter att inspelningen av teve-serien Expedition Robinson avlutades i förra veckan konstaterar Joa Larback, som ligger bakom valet av inspelningsplats, att ”Haparanda har levererat i världsklass”.

HB granskar: Ojas miljonkonkurser

Patrik Oja lämnade jobbet som kommunchef i Haparanda under Barents Center-härvan för att gå över till entreprenören Mikael Fahlanders bolag. Sedan började han också bygga upp ett eget företagsimperium. HB har granskat vad som hänt med dessa företag.

Sparkraven läggs på Centralskolan

I Pajala lämnade tjänstemännen ett åtgärdsförslag för hur skolan ska spara pengar. Men utskottet väljer att inte följa det förslaget och lägger istället alla sparkrav på Centralskolan i Pajala.

Språkskolan sambo i Marielund

Efter 30 år i centrala Haparanda har nu Språkskolan blivit sambo med Marielundsskolan.
Gemensam rektor för de båda skolorna är nu Seija Fjellvind.

Letar guld med drönare

Kolari ligger inom ett geologiskt intressant område mellan Kaunisvaaragruvan och Hannukainenfyndigheterna. Nu flyger drönare i det svårprospekterade området och letar mineraler. Enligt Erik Mella på Pajala kommun kan det vara en tidsfråga innan de hittar guld.