fbpx

Kenth Heikkinen hoppar av – missnöjd med Hammarström

Kenth Heikkinen hoppar av politiken

PAJALA: Kent Heikkinen hoppar oväntat av från S-partiet samt uppdragen som ledamot i kommunstyrelsen och Pajalabostäder. ”Jag orkar inte längre med kommunalrådet Ulrica Hammarström”, säger han.

– Hammarström lyssnar inte på medlemmarna och partiets lokala styrelse är handlingsförlamad, säger han.

Heikkinen engagerade sig i S när han återvänder till hembyn Pissiniemi. Han blev utsedd till medlemsansvarig i arbetarekommunen och blev en dold makthavare i partiet. Han rekryterade och engagerade nya medlemmar från byarna när striden mellan byarna och centralorten uppstod i partiet. Medlemsantalet ökade på kort tid från 114 till 195 medlemmar.

Ingen omröstning

Att byarna tog makten vid valet 2018 och behöll den vid valet 2022 kan till stor del tillskrivas Heikkinen. Men han var aldrig nöjd med Hammarström som kommunalråd. Inför valet 2022 konspirerade han tillsammans med medlemmar från Junosuando för att byta ut Hammarström mot arbetarekommunens ordförande Lino Pasquale Martino.

Partidistriktet deltog vid nomineringsmötet och styrde mötet så att någon omröstning mellan Hammarström och Martino aldrig kom till stånd.

”Kör sitt eget race”

– Hammarström kör sitt eget race. Hon har bland annat struntat i medlemskravet att Pajala ska säga nej till all nyetablering av vindkraft. Ingenting satsas i byarna. Hon klarar inte att styra ekonomin. Den beräknade kostnaden för badhuset har ökat från 80 till 225 miljoner innan spaden ens är satt i jorden. Reningsverkets kostnad fördubblades från 30 till 60 miljoner kronor, säger Heikkinen.

– 40 medlemmar har hittills lämnat partiet och lika många slutar genom att inte betala medlemsavgiften.

Inte så stor skillnad

Ulrica Hammarström vill inte kommentera Heikkinens kritik mot henne personligen utan hänvisar till arbetarkommunens ordförande. När det gäller Heikkinens uppgifter om fördyringar av byggprojekt så säger hon spontant att det är felaktigheter och lögner.

Men när hon redovisar sina egna uppgifter om kostnadsökningar så är inte skillnaderna så stor. För badhuset medger hon en kostnadsökning från 80 till 207 miljoner jämfört med Heikkinens 225 miljoner. När det gäller reningsverket så menar hon att kommunen uppskattade kostnaden till 50 miljoner (30 miljoner enligt Heikkinen) och att det anbud som antogs gick på 55 miljoner – samt att avvikelserna inte ser ut att bli jättestora.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Kenth Heikkinen hoppar av – missnöjd med Hammarström

 1. Synd att Kent slutar,han kunde gräva fram det som vi skattebetalare aldrig får veta vad som pågår i Pentagon kommunhuset.

 2. Så Kent H finns på riktigt? Jag alltid trott att han var som Snömannen, en myt som man skrämde ickesossar med. Hur ska Pajalas ”Enda socialdemokratiska parti” göra nu? Fortsättning följer…

 3. Att det inte händer speciellt mycket i Pajalapolitiken kan var och en se. Ulrica Hammarström verkar vara mer byråkrat än drivande kommunalråd. Vad hon verkar prioritera är alla typer av invigningar och i och med det komma på bild i massmedia.
  Observant

 4. Till riktiga S värderingar.
  Hybritsatsningen är totalt orealistiskt!
  Den sanslösa mängden el som H2 i Boden men framförallt Hybrit behöver finns inte och kommer inte att finnas OM man inte bygger några stora kärnkraftverk i Norrbotten!! Sådana är elbehovet!!
  Lyssna på dom som förstår och kan förklara varför det är helt orealistiskt. Googla Jan Blomgren om du vill/vågar veta.
  Titta även på Henrik Jönsson.
  Nu säger t.om LKAB:S vd att man nog missbedömt elbehovet!! Först nu?? Vad är det för amatörer!
  Lyssna på experter sägs det ofta och Jan Blomgren har kunskapen så det riskerar att bli ett nytt stålverk 80 fiasko, tyvärr! Jag vill också att det ska lyckas men det får inte vara uppbyggt på fantasier som kommer att slå hårt på oss skattebetalare i slutändan.

  • Bra att Heikkinen avgår, hoppas fler lämnar från dom som tog över S. Håller med S Niva. Finns inget driv i den ledning vi har nu. Någon enstaka gång kan man höra något från KD. Socialdemokraterna är helt osynliga. Vad handlar det om, efter snart 5 år i ledning borde dom ha lärt sig vad uppdraget innebär. Finns det ingen självinsikt? Hammarström behöver hjälp/stöd/handledning i sitt ledarskap om hon ska fortsätta. Hur kan detta bara få fortsätta, år efter år.

 5. Sossarna förlorar en stor tillgång i och med Kent Heikkinens avgång. En man som vågar ifrågasätta politiker och tjänstemän som missköter Pajala kommun. Heikkinen är en av få politiker med ryggrad och som ser problemen och vågar ta tag i dem.

 6. Putins värsta konkurrent är vår utsläpps- och kostnadsfria västanvind, med modern teknik tar vi ner vindenergin till elnätet med hjälp av mineraler från bl.a. Pajala, Vittangi och Kiruna, och plats för möllor har vi långt utanför våra samhällen.
  Byggande av bostäder bör ske med blandekonomi, så sker även i Pajala C.
  Fungerande badhus och reningsverk är ett måste i kommunen.

 7. Vad skönt, äntligen tog Kent ett bra beslut med att lämna S-partiet
  Du har kört ditt ”eget race” med att splittra partiet, vilket är den troligaste orsaken till medlemsflykten.

 8. har ni läst vad SD har gjort för uttalanden om hybrid atsningen i norr? dom tror inte att det är ett realistiskt projekt. varför? jo för att det kommer att kosta oss skattebetalare miljarder. Det är deras motiv att vi ska fortsätta med olje och gas förbrukningen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN