Klart med köksmästare och restaurangchef till Cape East

Tania och Arvid Nilsson ska driva restaurangen på anläggningen Cape East. Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Tania och Arvid Nilsson ska driva restaurangen på anläggningen Cape East.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Under början av maj presenterade Cape East rekryteringen av en hotellchef. I tisdags gick ägarna av anläggningen och koncernen som den ingår i, Pite havsbad group ut med namnen på personerna som blir restaurangchef samt köksmästare. Det är två kända namn inom restaurangvärlden i länet, nämligen duon som driver Arvids place i Kalix, makarna Tania och Arvid Nilsson. Tania Nilsson blir restaurangchef och Arvid Nilsson har givetvis sin plats i köket som köksmästare.

– Dialogen påbörjades redan för två år sedan när vi köpte det här. Så vi har ju fört en dialog under ganska lång tid, säger Kristoffer Lundström, en av ägarna till anläggningen.
Lokalproducerad kvalité
Nyöppningen av Cape East kommer, som Hb har skrivit om tidigare att ske den 13 december. Just nu pågår ett omfattande byggarbete som bland annat innebär byggnation av ett nytt kök, en restaurang med 120 platser samt en konferenslokal ovanför köket med plats för 72 personer.
– Vi har höga förväntningar på oss när vi ska öppna igen att vi ska matcha kvalitén på maten som serverades här förut och därför har det varit en stor pusselbit när vi har fått Arvid och Tania på plats för vi vet att de står för hög kvalitet. Vi är måna om att vi ska motsvara gästernas förväntningar och det är vi övertygade om att vi kan göra, säger Kristoffer Lundström.
Maten kommer att ha prägel från Arvid Nilssons koncept, vilket innehåller ingredienser som kvalité och lokalproducerade råvaror, förklarar Arvid Nilsson.
– Vi har med vår egen verksamhet också velat stå för kvalité och för en matupplevelse och det tar vi med oss hit också. Mat äter man för att bli mätt i magen men det är också en upplevelse och den ådran vill vi fortsätta utveckla, säger Tania Nilsson.
Vad som händer med restaurangen Arvids place i Kalix är ännu oklart, de planerna ligger under bearbetning. En roligt anekdot i nyheten är att Cape East utgjorde platsen för Tania och Arvid Nilssons första date för nio år sedan.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Klart med köksmästare och restaurangchef till Cape East

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.

Möt ÖSK:s nye ordförande

Ny ordförande i ÖSK blir Ali Razag, en 27-åring som kom till Sverige för 11 år sedan från Afghanistan och nu är ambulanssjukvårdare och politiskt och fackligt engagerad.