fbpx

Klusterutbrott på Kalix sjukhus

En tredjedel av alla inlagda på Kalix sjukhus är bekräftat sjuka i covid-19.

Therese Sundbom, verksamhetschef för internmedicin vid sjukhuset, uppger för SVT Norrbotten att även personal på sjukhuset är smittade, och att de nu har infört strikta besöksrestriktioner och att personalen måste ha munskydd även i allmänna utrymmen på sjukhuset.

Smittskyddsläkaren Anders Nystedt bekräftar för P4 Norrbotten att regionen registrerar kring 100 smittade i veckan, och att en tredjedel av alla inlagda vid Kalix sjukhus är smittade.

– Jag tror att man har slappnat av lite för mycket, säger han till radion och tillägger att han tror att den stora boven är att man inte stannar hemma när man är sjuk.

– Det tycker jag absolut att man ska göra fortsättningsvis också. Sedan är det inte dumt att fortsätta hålla lite avstånd när man är ute på stan, tillägger Nystedt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Klusterutbrott på Kalix sjukhus

  1. Anledningen är, som det har varit hela tiden Sveriges slappa s.k. coronastrategi. Tips och råd från Flockimmunitetsmyndigheten.

    Använd munskydd som ex. Det minskar risken att sprida ev. virus som man kanske inte ens vet att man har än.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.