fbpx

Knapphänt information om dödsolyckan

Dödsolyckan i Sattajärvi där tre unga män miste livet och två skadades och fördes till sjukhus berör hela samhället. Många har besökt olycksplatsen och lämnat blommor. Räddningstjänsten som var först på plats vid olyckstillfället är några av dem.

– Det är klart vi är tagna, vi är bara människor. Våra tanker är hos de anhöriga. Vi åkte och la en blomma tillsammans för det kändes rätt, säger insatsledare Robert Wahlberg, Pajala räddningstjänst.

Polisen gjorde teknisk undersökning på platsen under lördagen.  Förhör har hållits, men hur utredningen fortlöper och om förhör hållits med de två skadade männen vill inte polisen gå in på.

– Exakt hur alla förhör sker och liknande är en del av den förundersökning som vi håller på med, och jag kan inte kommentera något över huvud taget.

Robert Wahlberg vill inte heller berätta hur skadeläget för de unga männen var vid olyckstillfället.

– Jag vill inte kommentera det. Jag vill inte gå in på detaljer av hänsyn till de anhöriga, säger insatsledaren.

Hur själva olyckan gått till är inte klarlagt ännu. Om det funnits vittnen till olyckan eller om utredningen gett något att gå på hittills lämnas obesvarat av polisen än så länge.

– Jag har inte de uppgifterna, exakt vad som är sagt i själva utredningen, Magnus Carlborg, tillförordnad polisområdeschef i östra Norrbotten till NSD.

Ingen är misstänkt för brott i samband med olyckan som i det här läget utreds under rubriceringen vållande till annans död.

HB har i skrivande stund ingen information om tillståndet för de två skadade männen som transporterades till Sunderby sjukhus och Gällivare sjukhus.

– Vi kan inte ge mer information än det som kommer i första rapporten från akuten. Det är bara den rapporten vi får, säger Ulrika Englund, kommunikatör i beredskap vid Sunderby sjukhus, som hänvisar till polisen.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.