Konsultrapport klar om framtida vården

Denna vecka ska konsultföretaget Ernst & Young presentera en rapport med förslag på hur Region Norrbottens verksamheter ska bli mer effektiva och ekonomiskt hållbara.

Uppdraget har varit att göra en översyn och analys om nuvarande verksamheter inom respektive sjukhus, dess uppdrag, organisation och bemanning, samt om primärvården.

Förslagen presenteras nu först för ledningsgrupp, politik och fackliga organisationer.

– Vi i den politiska majoriteten har tagit del av ett utkast av rapporten. Den är omfattande med många bra förslag. Särskilt avseende organisatoriska förändringar. Vilka förslag vi i slutändan föreslår att genomföra är något vi kommer att ta ställning till senare. Så snart vi får rapporten i sin helhet kommer vi att sätta oss in i detaljerna och hela tiden ha Norrbottens bästa i åtanke, säger Kenneth Backgård, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Med anledning av rapporten har regiondirektören fått i uppdrag att ta fram en analys och rapport om hur de ska kunna ”tillföra, och profilera verksamheterna vid samtliga våra länsdelssjukhus”.

I mitten av augusti släpptes den första rapporten som berör nuvarande lednings- och stabsfunktioner samt övriga stödfunktioner, dess uppdrag, organisation och bemanning. Den rapporten togs fram av KPMG. Båda rapporterna är förslag inom den omställning som pågår inom Region Norrbotten.

I slutändan är det de folkvalda politikerna som fattar beslut om vilka förändringar som ska genomföras för att nå ekonomisk hållbarhet och bättre verksamhet.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Konsultrapport klar om framtida vården

 1. Bästa och enklaste lösningen är att avveckla landstingen och landstingscheferna samt låta varje sjukhus- och vård/hälsochef sköta ekonomi och inköp.
  Landstigens personal och administration kostar miljardtals kronor till ganska liten nytta.
  Med dessa pengar kan sjukvårdspersonalen löner höjas och yrket göras mer attraktivt för ungdomarna.
  Kräv även att apoteksgrupperna och företag som tillhandahåller sjukvårdstillbehör att dessa blir framtida krislager och bunkrar upp material för framtida behov.
  Dessa stora lager får då snurr på lagerhållningen och ”färska” varor/material finns alltid inne.

 2. Bästa resultatet i längden är ändå nöjda sköterskor med bra betalt och bra arbetstider, bra arbetsmiljö.
  Chefer som slår dövörat till blir i längden en påfrestning för de anställda.
  Sen kan konsulterna stå i kö, blir bara strunt ändå.
  Hoppas på en bra vård av nöjda och trevliga sköterskor i framtiden.
  Trivs de, så kommer vi också trivas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Vindkraftsparken förstör landskapet”

Invånare och näringsidkare gör nu ett upprop mot den planerade vindkraftsparken.
– Tornedalen har ett riksintresse för friluftsliv, vi har höga naturvärden och är ett natura 2000-område och kulturbyggd sen långt tillbaka. Vi är förskräckta över att den här bilden kommer att förstöras totalt, säger Birgit Niva.

Klippan tar strid

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Römppähölkkä i granna höstfärger

När Römmpähölkkä inte kunde arrangeras på grund av Covid-19, tog Skidspårsföreningen den till en ny nivå och ett hundratal deltagare tog sig runt en valfri sträcka på elljusspåret i Pajala.

Utdömt badhus öppnar igen

I februari stängdes det åldersstigna badhuset i Pajala då det befarades att väggarna kunde rasa in. De politiska partierna var alla överens om att bygga ett nytt. Men under sommaren har badhuset reparerats och i kommande månadsskifte öppnas portarna igen. Blir det nu något nytt badhus?

Kämpar mot finsk vindkraft

Överklagningstiden för vindkraftsprojektet Karhakkamaa på finska sidan mitt emot Risudden och Korpikylä går ut den 5 oktober. Uppmaningen från den finska grupp som besökte några besöksanläggningar på svenska sidan i söndags är att de som har något emot planerna bör överklaga.

Pol/Svan tog hem seriesegern

Polcirkeln/Svanstein FF var spellediga i helgen, men blev seriesegrare i kavaj som man säger. Detta eftersom Vitå BK och Jokkmokks SK spelade oavgjort och Jokkmokk nu inte kan komma ifatt Tornedalslaget.

De kräver gång- och cykelväg

ERKHEIKKI Nu går folket i Mejabyarna ut i protest mot Trafikverkets planer på att endast anlägga en gång- och cykelväg, en ynka bit genom Erkheikki, på den tungt trafikerade väg 395.

”Haparanda har levererat i världsklass”

Efter att inspelningen av teve-serien Expedition Robinson avlutades i förra veckan konstaterar Joa Larback, som ligger bakom valet av inspelningsplats, att ”Haparanda har levererat i världsklass”.

HB granskar: Ojas miljonkonkurser

Patrik Oja lämnade jobbet som kommunchef i Haparanda under Barents Center-härvan för att gå över till entreprenören Mikael Fahlanders bolag. Sedan började han också bygga upp ett eget företagsimperium. HB har granskat vad som hänt med dessa företag.

Sparkraven läggs på Centralskolan

I Pajala lämnade tjänstemännen ett åtgärdsförslag för hur skolan ska spara pengar. Men utskottet väljer att inte följa det förslaget och lägger istället alla sparkrav på Centralskolan i Pajala.