fbpx

Konsultrapport klar om framtida vården

Denna vecka ska konsultföretaget Ernst & Young presentera en rapport med förslag på hur Region Norrbottens verksamheter ska bli mer effektiva och ekonomiskt hållbara.

Uppdraget har varit att göra en översyn och analys om nuvarande verksamheter inom respektive sjukhus, dess uppdrag, organisation och bemanning, samt om primärvården.

Förslagen presenteras nu först för ledningsgrupp, politik och fackliga organisationer.

– Vi i den politiska majoriteten har tagit del av ett utkast av rapporten. Den är omfattande med många bra förslag. Särskilt avseende organisatoriska förändringar. Vilka förslag vi i slutändan föreslår att genomföra är något vi kommer att ta ställning till senare. Så snart vi får rapporten i sin helhet kommer vi att sätta oss in i detaljerna och hela tiden ha Norrbottens bästa i åtanke, säger Kenneth Backgård, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Med anledning av rapporten har regiondirektören fått i uppdrag att ta fram en analys och rapport om hur de ska kunna ”tillföra, och profilera verksamheterna vid samtliga våra länsdelssjukhus”.

I mitten av augusti släpptes den första rapporten som berör nuvarande lednings- och stabsfunktioner samt övriga stödfunktioner, dess uppdrag, organisation och bemanning. Den rapporten togs fram av KPMG. Båda rapporterna är förslag inom den omställning som pågår inom Region Norrbotten.

I slutändan är det de folkvalda politikerna som fattar beslut om vilka förändringar som ska genomföras för att nå ekonomisk hållbarhet och bättre verksamhet.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Konsultrapport klar om framtida vården

 1. Bästa och enklaste lösningen är att avveckla landstingen och landstingscheferna samt låta varje sjukhus- och vård/hälsochef sköta ekonomi och inköp.
  Landstigens personal och administration kostar miljardtals kronor till ganska liten nytta.
  Med dessa pengar kan sjukvårdspersonalen löner höjas och yrket göras mer attraktivt för ungdomarna.
  Kräv även att apoteksgrupperna och företag som tillhandahåller sjukvårdstillbehör att dessa blir framtida krislager och bunkrar upp material för framtida behov.
  Dessa stora lager får då snurr på lagerhållningen och ”färska” varor/material finns alltid inne.

 2. Bästa resultatet i längden är ändå nöjda sköterskor med bra betalt och bra arbetstider, bra arbetsmiljö.
  Chefer som slår dövörat till blir i längden en påfrestning för de anställda.
  Sen kan konsulterna stå i kö, blir bara strunt ändå.
  Hoppas på en bra vård av nöjda och trevliga sköterskor i framtiden.
  Trivs de, så kommer vi också trivas.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.