fbpx

Kranvatten i Övertorneå bör kokas

Övertorneå kommun har under tisdagens kväll gått ut med kokningsrekommendation från klockan 18.00.

Kommunen informerar om att sjunkande vattennivåer gör att de nu kan starta vattenanläggningarna i södra kommundelen, som innefattar Luppio och byar söderut, bland andra Hedenäset, Bäckesta och Risudden.

”Vi kommer att ta prover på vattnet som då pumpas ut till bostäder och tills dess att vi fått tillbaka proverna uppmanar vi som en försiktighetsåtgärd alla att koka vattnet innan det dricks eller används i matlagning”.

Så fort svar från vattenprover kommer går kommunen ut med mer information via sms och på hemsida. Kokningsrekommendationen ligger kvar tills ny information skickats ut.

”Det finns ingen fara med att duscha i vattnet men vi vill uppmana alla med mindre barn att se till så att de inte sväljer vatten under duschning tills dess att vi fått tillbaka svar på vattenprover”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.