fbpx

Kritiserar kommunen efter inställd premiär

Mattias Snäll är besviken på kommunen och kritiserar både handläggningen av serveringstillstånd och bemötandet från tjänstepersoner. Premiären av hans nattklubb på nyårsafton fick läggas på is eftersom alkoholtillståndet inte hann bli klart i tid.
Mattias Snäll siktade på årets fest vid premiären för hans nattklubb Mazas krog. Men så blev det inte. Den unge krögaren är kritisk till handläggningen av alkoholtillståndet och viljan att vara en färsk företagare behjälplig.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Kritiserar kommunen efter inställd premiär

  1. Läser detta med bestörtning, någon annan som råkat ut för liknande hantering? Det är läge att ställa krav på tjänstemännen och politiken att hjälpa företagare och medborgare. Kommunens verksamhet finansieras av oss medborgare. Jag upplever Haparandaborna som lite väl försiktiga med att ställa krav. Det är inget fel i att ställa krav och stå upp för sitt. Haparanda har hög arbetslöshet, åldrande medborgare och utflyttning. Dessutom total avsaknad av nöjesliv, ungdomarna är hänvisade till Torneå. Haparanda är en liten ort och ingen eller få företagare tjänar stora pengar genom att verka i Haparanda, de flesta driver sin verksamhet på grund av passion. Menar inte att man ska frångå regler utan det ska ageras snabbt, ses möjligheter och vara i positiv anda. Oavsett om det är bygglov eller som i detta fall tillstånd. Alla investeringar är positiva för alla i kommunen. Har själv haft ärenden i andra kommuner i Norrbotten och i samtliga fall har en tjänsteman hjälpt oss att bereda ärendet med handfasta råd tills det bara var formalia för nämnden att godkänna. När jag såg detta kollade jag upp med Boden hur de jobbar och det är ett tydligt politiskt budskap att arbetsordningen ska vara som beskrivet ovan, Sedan kan man jämföra företagsbarometern mellan Haparanda (placering 208) och Boden (placering 44). Åtgärderna är inte svåra bara släppa på prestige och integritet samt att politiken sätter riktlinjer på arbetssätt. Ett bättre klimat för medborgare och för företagare gynnar alla. En ung företagare kan driva sitt företag i 40 år i kommunen och både företaget och entreprenören betalar skatt. Tror att det finns unga entreprenörssjälar i Haparanda om de kan stimuleras kan det fart i Haparanda. Sedan är det upp till oss alla att handla av de lokala företagen, kanske vara med och investera om möjlighet finns.

  2. Nog är det märkligt att det är alla andras fel när man själv inte klarar av att lämna in allt i tid, eller hur var det nu?

  3. Finns nog inga kompetenta tjänstemän eller politiker i Haparanda kommun! Pappersvändare finns det dock gott om…Tyvärr!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN