fbpx

Kritiserar kommunen efter inställd premiär

Mattias Snäll är besviken på kommunen och kritiserar både handläggningen av serveringstillstånd och bemötandet från tjänstepersoner. Premiären av hans nattklubb på nyårsafton fick läggas på is eftersom alkoholtillståndet inte hann bli klart i tid.
Mattias Snäll siktade på årets fest vid premiären för hans nattklubb Mazas krog. Men så blev det inte. Den unge krögaren är kritisk till handläggningen av alkoholtillståndet och viljan att vara en färsk företagare behjälplig.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Kritiserar kommunen efter inställd premiär

  1. Läser detta med bestörtning, någon annan som råkat ut för liknande hantering? Det är läge att ställa krav på tjänstemännen och politiken att hjälpa företagare och medborgare. Kommunens verksamhet finansieras av oss medborgare. Jag upplever Haparandaborna som lite väl försiktiga med att ställa krav. Det är inget fel i att ställa krav och stå upp för sitt. Haparanda har hög arbetslöshet, åldrande medborgare och utflyttning. Dessutom total avsaknad av nöjesliv, ungdomarna är hänvisade till Torneå. Haparanda är en liten ort och ingen eller få företagare tjänar stora pengar genom att verka i Haparanda, de flesta driver sin verksamhet på grund av passion. Menar inte att man ska frångå regler utan det ska ageras snabbt, ses möjligheter och vara i positiv anda. Oavsett om det är bygglov eller som i detta fall tillstånd. Alla investeringar är positiva för alla i kommunen. Har själv haft ärenden i andra kommuner i Norrbotten och i samtliga fall har en tjänsteman hjälpt oss att bereda ärendet med handfasta råd tills det bara var formalia för nämnden att godkänna. När jag såg detta kollade jag upp med Boden hur de jobbar och det är ett tydligt politiskt budskap att arbetsordningen ska vara som beskrivet ovan, Sedan kan man jämföra företagsbarometern mellan Haparanda (placering 208) och Boden (placering 44). Åtgärderna är inte svåra bara släppa på prestige och integritet samt att politiken sätter riktlinjer på arbetssätt. Ett bättre klimat för medborgare och för företagare gynnar alla. En ung företagare kan driva sitt företag i 40 år i kommunen och både företaget och entreprenören betalar skatt. Tror att det finns unga entreprenörssjälar i Haparanda om de kan stimuleras kan det fart i Haparanda. Sedan är det upp till oss alla att handla av de lokala företagen, kanske vara med och investera om möjlighet finns.

  2. Nog är det märkligt att det är alla andras fel när man själv inte klarar av att lämna in allt i tid, eller hur var det nu?

  3. Finns nog inga kompetenta tjänstemän eller politiker i Haparanda kommun! Pappersvändare finns det dock gott om…Tyvärr!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.