fbpx

Ks förordar simhall i egen regi

En enig kommunstyrelse beslutade under ett extrainsatt möte under måndagen att förorda att en ny simhall byggs i egen regi.

Det slutgiltiga beslutet tas av fullmäktige om en vecka, den 8 november.

Det politiken har haft att ta ställning till under mötet var två alternativ: att bygga nytt eller göra en  hyresupphandling.

– En enig kommunstyrelse förordar nybyggnation och drift i egen regi. Det är också det beslutet vi rekommenderar att kommunfullmäktige fattar den 8 november, säger Haparandas kommunalråd Sven Tornberg (C), i ett pressmeddelande.

– Uppförande av ny simhall kommer att ske i anslutning till Aspen. I samma område ska man bygga en ny bollhall. Den slutgiltiga utformningen på anläggningarna kommer att utarbetas och beslutas under våren, säger han vidare.

Grundpremissen uppges vara att en simhall i Haparanda ska kunna säkra kommunens förmåga att bedriva simundervisning, föreningsverksamhet och motionssim.

– Målet har hela tiden varit att landa det alternativ som fungerar bäst ur ett socialt, tekniskt och ekonomiskt hållbarhetsperspektiv, säger Tornberg.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Ks förordar simhall i egen regi

  1. Kan man verkligen kalla KS förslag för badhus, nedmonteringen av Haparanda fortsätter.

  2. Hållbarhet är framtid. Nytt värmeverk. Nytt badhus. Nytt vatten i Nikkala. Vad kan mera begära som medborgare i utkanten, Säivis har fått en fartkamera, tror det är Trafikverket som satt upp den.

  3. Toppen att bygga eget och med riktiga mått på bassängen och undervisnings som är en bassäng som ger tillbaka med en billig livförsäkring när man kan simma och rädda andra har bara erfarenhet i 46 år började i Haparanda simhall år 1967

  4. Ta in några bulldozers och kör på, jämna gamla byggnaden med ahallen tillsammans med simhallen, och bygg upp en ny fräsch anläggning med idrottshall och simhall. Ei sole mikhään.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN