fbpx

Ks förordar simhall i egen regi

En enig kommunstyrelse beslutade under ett extrainsatt möte under måndagen att förorda att en ny simhall byggs i egen regi.

Det slutgiltiga beslutet tas av fullmäktige om en vecka, den 8 november.

Det politiken har haft att ta ställning till under mötet var två alternativ: att bygga nytt eller göra en  hyresupphandling.

– En enig kommunstyrelse förordar nybyggnation och drift i egen regi. Det är också det beslutet vi rekommenderar att kommunfullmäktige fattar den 8 november, säger Haparandas kommunalråd Sven Tornberg (C), i ett pressmeddelande.

– Uppförande av ny simhall kommer att ske i anslutning till Aspen. I samma område ska man bygga en ny bollhall. Den slutgiltiga utformningen på anläggningarna kommer att utarbetas och beslutas under våren, säger han vidare.

Grundpremissen uppges vara att en simhall i Haparanda ska kunna säkra kommunens förmåga att bedriva simundervisning, föreningsverksamhet och motionssim.

– Målet har hela tiden varit att landa det alternativ som fungerar bäst ur ett socialt, tekniskt och ekonomiskt hållbarhetsperspektiv, säger Tornberg.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Ks förordar simhall i egen regi

  1. Kan man verkligen kalla KS förslag för badhus, nedmonteringen av Haparanda fortsätter.

  2. Hållbarhet är framtid. Nytt värmeverk. Nytt badhus. Nytt vatten i Nikkala. Vad kan mera begära som medborgare i utkanten, Säivis har fått en fartkamera, tror det är Trafikverket som satt upp den.

  3. Toppen att bygga eget och med riktiga mått på bassängen och undervisnings som är en bassäng som ger tillbaka med en billig livförsäkring när man kan simma och rädda andra har bara erfarenhet i 46 år började i Haparanda simhall år 1967

  4. Ta in några bulldozers och kör på, jämna gamla byggnaden med ahallen tillsammans med simhallen, och bygg upp en ny fräsch anläggning med idrottshall och simhall. Ei sole mikhään.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.