fbpx

Kungaparet firar nationaldagen i Pajala

Foto:Örjan Pekka

Den 6 juni kommer Kungen och Drottningen att fira Sveriges nationaldag i Pajala.

Ett fullständigt program för det publika firandet på Soltorget är nu klart. Förutom att Kungen och Drottningen, samt landshövding Lotta Finstorp, närvarar kommer regionala kulturinslag att uppträda. Tornedalsteatern underhåller, sång- och dansinslag på både svenska, meänkieli samt samiska framförs samt kåseri av Mikael Niemi.

H.M. Konungen kommer att hålla ett högtidstal medan landshövdingen håller ett nationaldagstal till länets invånare. Därefter kommer Kungen och landshövdingen att dela ut fanor till några av länets föreningar.

Firandet på Soltorget avslutas med att nationalsången framförs av vokalist Carina Henriksson.

— Det är med stor glädje vi välkomnar Kungaparet till Norrbotten och till ett nationaldagsfirande i Pajala. Jag hoppas att många har möjlighet att delta i firandet på Soltorget tillsammans med oss och andra representanter för länet, säger landshövding Lotta Finstorp.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Kungaparet firar nationaldagen i Pajala

  1. Först tänker staten konfiskera skogsägarnas egendomar och nu detta. Någon gång får det väl vara slut med alla bedrövligheter för Pajalafolket.

    • Tycker att det är tjänsteman och politiker i Pajala som ställer till det. Kungen och drottningen har ingen politisk makt. Finns flera demokratier som har ett kungahus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka