fbpx

Kungligt uppdrag för Tornedaling

TORNEDALEN: Torneåbördige Tomas Harila Carlgren gör en utställning om Kungens sommarliv i Solliden på Öland.

Utställningen ”Kungliga somrar” öppnas för besökare av Solliden i sommar – om coronaläget inte hindrar publikevenemang.

Uppdraget uppges fortfarande vara hemligt men det kan berättas att fotoutställningen innehåller bilder från 1946 till idag. En del av dessa är sådana som tidigare inte visats för allmänheten.

Detta är inte första gången denna formgivare medverkat i kungliga sammanhang.

Cocktailglas, som han formgav under sin tid på Reijmyre glas, användes under kronprinsessan Viktorias och Daniels bröllop.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Kungligt uppdrag för Tornedaling

  1. Tomas är nasuabo, från Timmermansgatan. Hoppas det blir en lyckad utställning!

  2. Till dig en som vet.. Du har alldeles rätt. Jag har då aldrig hört att han var bördig från Torneå. Vi var och hälsade på hos Thomas och hans familj när de bodde i Haparanda. Så nog var han född på svenska sidan.

  3. Är inte Thoma Harila född och bott i Haparanda skall innan han flyttade söder ut inte öster ut till de blåvita landet

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.