fbpx

Kvinnan i Kitkiöjärvifallet misstänks för mord

Både mannen och kvinnan i Kitkiöjärvifallet är nu häktade på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand, samtidigt som rubriceringen brott mot griftefriden stryks. Dessutom förlängs åtalstiden.

Nu har kammaråklagare Jonas Fjellström till den 29 augusti på sig att väcka åtal. I en framställan konstateras att åtal inte kan väckas ”inom föreskriven tid”, vilket gjorde att en månads förlängning begärdes.

Mannen i 60-årsåldern och kvinnan i 50-årsåldern är fortsatt häktade. Kvinnan är nu också på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand. Rubriceringen brott mot griftefriden, som båda misstänktes för, stryks.

– Misstanken mot de båda om brott mot griftefriden har försvagats avsevärt och jag anmälde därför till rätten att jag inte längre anser att misstanken är i den delen är tillräckligt stark för att motivera fortsatt häktning, säger kammaråklagare Jonas Fjellström till HB via mail.

Tisdagen den 29 juni i år startade en skogsbrand i Kitkiöjärvi i norra delen av Pajala kommun. I samband med släckningsarbetet påträffades en avliden person. Dagen därpå, onsdagen den 30 juni, greps och anhölls en man och en kvinna i 60- respektive 50-årsåldern.

Lördagen den 3 juli häktades både mannen och kvinnan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN