fbpx

Kvinnan i Kitkiöjärvifallet misstänks för mord

Både mannen och kvinnan i Kitkiöjärvifallet är nu häktade på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand, samtidigt som rubriceringen brott mot griftefriden stryks. Dessutom förlängs åtalstiden.

Nu har kammaråklagare Jonas Fjellström till den 29 augusti på sig att väcka åtal. I en framställan konstateras att åtal inte kan väckas ”inom föreskriven tid”, vilket gjorde att en månads förlängning begärdes.

Mannen i 60-årsåldern och kvinnan i 50-årsåldern är fortsatt häktade. Kvinnan är nu också på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand. Rubriceringen brott mot griftefriden, som båda misstänktes för, stryks.

– Misstanken mot de båda om brott mot griftefriden har försvagats avsevärt och jag anmälde därför till rätten att jag inte längre anser att misstanken är i den delen är tillräckligt stark för att motivera fortsatt häktning, säger kammaråklagare Jonas Fjellström till HB via mail.

Tisdagen den 29 juni i år startade en skogsbrand i Kitkiöjärvi i norra delen av Pajala kommun. I samband med släckningsarbetet påträffades en avliden person. Dagen därpå, onsdagen den 30 juni, greps och anhölls en man och en kvinna i 60- respektive 50-årsåldern.

Lördagen den 3 juli häktades både mannen och kvinnan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.