fbpx

Kyrkan delar ut julmatkassar

Innanför denna dörr fylls matkassar med julmat, som ska delas ut.

I Haparanda delar kyrkan i samarbete med Rädda barnen ut julmatkassar idag.

Det pågår ett febrilt arbete i bottenplan på församlingshemmet där volontärer tillsammans med anställda åt Svenska kyrkan är igång med att fylla matkassar, som ska delas ut idag den 22 december mellan klockan 12 och 14.

Totalt har de kassar till 120 familjer/individer. Och alla får två kassar var, en med torrvaror och en med kylvaror. En titt i några påsar vittnar om att här finns alla slags delikatesser, lax, sill, syltor, bröd, must och choklad.

På grund av pandemin får den som behöver ett tillskott till julen hämta matkassar utanför församlingshemmet.

Bland några av tomtarna och nissarna hörs en oro över att alla kassarna inte kommer att gå åt. Förhoppning är dock att de ska göra det.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Kyrkan delar ut julmatkassar

  1. Tycker synd om barnfamiljer som kämpar med ekonomin året runt och sen kommer julen som ”kräver” ”dyr” mat och sen behövs det köpas julklappar med pengar dom inte har, barnen förstår oftast inte varför dom inte kan få det dom önskar i julklapp när deras kompisar får paket i överflöd.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.