fbpx

Kyrkan delar ut julmatkassar

Innanför denna dörr fylls matkassar med julmat, som ska delas ut.

I Haparanda delar kyrkan i samarbete med Rädda barnen ut julmatkassar idag.

Det pågår ett febrilt arbete i bottenplan på församlingshemmet där volontärer tillsammans med anställda åt Svenska kyrkan är igång med att fylla matkassar, som ska delas ut idag den 22 december mellan klockan 12 och 14.

Totalt har de kassar till 120 familjer/individer. Och alla får två kassar var, en med torrvaror och en med kylvaror. En titt i några påsar vittnar om att här finns alla slags delikatesser, lax, sill, syltor, bröd, must och choklad.

På grund av pandemin får den som behöver ett tillskott till julen hämta matkassar utanför församlingshemmet.

Bland några av tomtarna och nissarna hörs en oro över att alla kassarna inte kommer att gå åt. Förhoppning är dock att de ska göra det.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Kyrkan delar ut julmatkassar

  1. Tycker synd om barnfamiljer som kämpar med ekonomin året runt och sen kommer julen som ”kräver” ”dyr” mat och sen behövs det köpas julklappar med pengar dom inte har, barnen förstår oftast inte varför dom inte kan få det dom önskar i julklapp när deras kompisar får paket i överflöd.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.