fbpx

Kyrkan delar ut julmatkassar

Innanför denna dörr fylls matkassar med julmat, som ska delas ut.

I Haparanda delar kyrkan i samarbete med Rädda barnen ut julmatkassar idag.

Det pågår ett febrilt arbete i bottenplan på församlingshemmet där volontärer tillsammans med anställda åt Svenska kyrkan är igång med att fylla matkassar, som ska delas ut idag den 22 december mellan klockan 12 och 14.

Totalt har de kassar till 120 familjer/individer. Och alla får två kassar var, en med torrvaror och en med kylvaror. En titt i några påsar vittnar om att här finns alla slags delikatesser, lax, sill, syltor, bröd, must och choklad.

På grund av pandemin får den som behöver ett tillskott till julen hämta matkassar utanför församlingshemmet.

Bland några av tomtarna och nissarna hörs en oro över att alla kassarna inte kommer att gå åt. Förhoppning är dock att de ska göra det.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Kyrkan delar ut julmatkassar

  1. Tycker synd om barnfamiljer som kämpar med ekonomin året runt och sen kommer julen som ”kräver” ”dyr” mat och sen behövs det köpas julklappar med pengar dom inte har, barnen förstår oftast inte varför dom inte kan få det dom önskar i julklapp när deras kompisar får paket i överflöd.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.