fbpx

L ändrar färdriktning

Liberalernas partiråd beslutade under söndagen att gå till val på en borgerlig regering.

Detta innebär att Liberalerna kommer att medverka till en regering även om Sverigedemokraterna ingår i den – vilket har splittrat partiet i fråga.

Beslutet innebär dock att (L) kommer att hålla ingångna avtal enligt ”Januariavtalet” med (S), (C), (MP) mandatperioden ut.

– Jag är stolt över det beslut vårt parti har fattat i dag, det är ingen slutpunkt utan snarare en start på den resa vi tillsammans ska ge oss in på, sa partiledaren Nyamko Sabuni i ett tal efter att hennes linje hade röstats fram.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “L ändrar färdriktning

  • Tänkte egentligen knipa igen och sluta skriva men det händer ju så mycket i politiken så man kan inte låta bli att skriva inlägg igen….Realist, det lär bli rörigt kring valet men vi får hoppas att ett visst extremparti (vill inte peka ut nåt parti men det sitter i regeringen och det är inte sossarna…) försvinner ur riksdagen så det kan bli lite sans i politiken efter många års oreda. Lyssnade på P1 idag om den modiga bloggande flickan i Tunisien som bidrog till diktaturens fall och den arabiska våren (som förvisso störtade diktaturer men tyvärr stärkte islamismen och IS). Läste nyss att Marit Paulsen ger Sabuni och L sitt stöd till att ta hänsyn till att 20% av väljarna röstade ”fel”. Det blir nog svårt för Steffe och Annie Lööf mfl att måla ut Marit som fascistvän och hot mot demokratin? Tanken slog mig att detta påminner om den arabiska våren, fast i svensk version…ni kanske fattar liknelsen…Vilken häftig valrörelse som väntar😳

 1. Ett parti som kallar sig Liberalerna vill samarbeta med fascister och konservativa.
  Ingenting är heligt numera när en plats runt maktens sockerskål hägrar.

   • Att en del av befolkningen röstar på ett fascistiskt parti innebär inte att alla som röstar på partiet är fascister.
    De luras av politiker att tro på att det finns en enkel lösning på komplexa problem.

  • För att inte tala om att Steffe i dagarna hävdar att samarbetspartiet V stått upp för demokratin…med inbjudna gäster från Nordkorea, DDR, och Sovjet genom åren. Nä Knapsu mfl, nu är det dags att gå vidare. Om sossarna driver politik som folk gillar får dom röster, inga röster får dom från dem de kallar fascister! Följ gärna även denna länk…
   https://www.expressen.se/nyheter/lofven-forsvarar-vpk-far-kritik-okunnigt/

 2. Förskräckligt för Sverige, demokratin är hotad enligt sossarna, eller som kanske den andra sidan tänker-äntligen dags för sunt förnuft och en nystart för Sverige? Vad vet jag.. men lita på att sossarna planerar sin kampanj på Sveavägen, dom är skickliga på påverkanskampanjer, och ser sin makt hotad, och att vi i valboskapen kommer att läxas upp. Få se vad våra lokala politiker kommer med? Men, bäst vore väl om politikerna diskuterade sakfrågor och inte ägnade sig åt pajkastning.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka