fbpx

L ändrar färdriktning

Liberalernas partiråd beslutade under söndagen att gå till val på en borgerlig regering.

Detta innebär att Liberalerna kommer att medverka till en regering även om Sverigedemokraterna ingår i den – vilket har splittrat partiet i fråga.

Beslutet innebär dock att (L) kommer att hålla ingångna avtal enligt ”Januariavtalet” med (S), (C), (MP) mandatperioden ut.

– Jag är stolt över det beslut vårt parti har fattat i dag, det är ingen slutpunkt utan snarare en start på den resa vi tillsammans ska ge oss in på, sa partiledaren Nyamko Sabuni i ett tal efter att hennes linje hade röstats fram.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “L ändrar färdriktning

  • Tänkte egentligen knipa igen och sluta skriva men det händer ju så mycket i politiken så man kan inte låta bli att skriva inlägg igen….Realist, det lär bli rörigt kring valet men vi får hoppas att ett visst extremparti (vill inte peka ut nåt parti men det sitter i regeringen och det är inte sossarna…) försvinner ur riksdagen så det kan bli lite sans i politiken efter många års oreda. Lyssnade på P1 idag om den modiga bloggande flickan i Tunisien som bidrog till diktaturens fall och den arabiska våren (som förvisso störtade diktaturer men tyvärr stärkte islamismen och IS). Läste nyss att Marit Paulsen ger Sabuni och L sitt stöd till att ta hänsyn till att 20% av väljarna röstade ”fel”. Det blir nog svårt för Steffe och Annie Lööf mfl att måla ut Marit som fascistvän och hot mot demokratin? Tanken slog mig att detta påminner om den arabiska våren, fast i svensk version…ni kanske fattar liknelsen…Vilken häftig valrörelse som väntar😳

 1. Ett parti som kallar sig Liberalerna vill samarbeta med fascister och konservativa.
  Ingenting är heligt numera när en plats runt maktens sockerskål hägrar.

 2. Förskräckligt för Sverige, demokratin är hotad enligt sossarna, eller som kanske den andra sidan tänker-äntligen dags för sunt förnuft och en nystart för Sverige? Vad vet jag.. men lita på att sossarna planerar sin kampanj på Sveavägen, dom är skickliga på påverkanskampanjer, och ser sin makt hotad, och att vi i valboskapen kommer att läxas upp. Få se vad våra lokala politiker kommer med? Men, bäst vore väl om politikerna diskuterade sakfrågor och inte ägnade sig åt pajkastning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.