fbpx

Låg nivå på influensaaktivitet

NORRBOTTEN: Enligt statistik från folkhälsomyndigheten är influensaaktiviteten fortfarande på låg nivå.
Under vecka 52 rapporterades 266 fall av influensa i landet varav 221 fall var av typen A, medan 45 fall var av typen B.
De geografiska skillnaderna är dock stora. Götaland rapporterade flest antal fall under vecka 52 medan Norrland hade högst incidens (flest fall sett till antalet invånare).

Vidare uppges att det finns viss fördröjning i rapporteringen på grund av helgdagarna, framförallt data för vecka 52 kan ses som preliminär.

Andelen samtal till 1177 Vårdguiden om feber bland barn visade också på en låg och oförändrad influensaaktivitet nationellt. Även antal webbsök om influensa visade på en låg nivå.

Folkhälsomyndigheten uppger dock att erfarenheter från tidigare säsonger visar att influensaaktiviteten ofta mattas av under julhelgen när många är lediga, ”men tar vanligtvis fart igen när många återvänder till arbete och skola efter årsskiftet”.

Under vecka 51 rapporterades 274 fall av influensa, varav 225 fall var av typen A medan 49 fall var av typen B.

Enligt Region Norrbotten smittskydd har säsongens första fall av influensa A diagnostiserats hos ett barn i Norrbotten den 20 november.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.