fbpx

Landshövdingen lämnar länet

Landshövdingen Björn O. Nilsson lämnar länet. Foto: Eva Spiik

Den 1 februari 2021 löper landshövdingen Björn O. Nilssons treåriga mandatperioden ut, och en förlängning av mandatet uppges inte vara aktuellt.

— Beslutet har varit svårt att fatta då jag har trivts utmärkt i min roll som landshövding i Norrbotten. Nu i januari fyller jag 65 år och planerar då att återvända till Stockholm för andra aktiviteter som styrelsearbete och konsultuppdrag, säger landshövding Björn O. Nilsson i ett pressmeddelande.

— Norrbottens län är helt fantastiskt och har enorma möjligheter inför framtiden och jag hoppas att kunna fortsätta att engagera mig i aktiviteter i Norrbotten även i framtiden.

Ny landshövding i Norrbottens län kommer att utses och meddelas av regeringen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Landshövdingen lämnar länet

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.