fbpx

Larmade om misshandel

HAPARANDA: Vid halv tiotiden på tisdagskvällen får polisen ett larm gällande ett bråk på en adress i bostadsområdet Grankullen. När patrullen kommer till platsen får de uppgifter om att en kvinna blivit misshandlad på adressen. 

Kvinnan som är i 50-års åldern transporteras med ambulans till sjukhus, uppgifter om skadeläget saknas. Mannen som även han är i 50-årsåldern grips och åker med patrullen till polisstationen i Kalix där han förhörs.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

16 kommentarer på “Larmade om misshandel

 1. Ferrum; Nä, men när jag promenerar / festar / handlar / lever i största allmänhet – hur ska jag veta vilka av alla män som är svin och vilka som inte är?

  Jag vet ju bara att 16 av de män jag mött har varit just svin. Att de varit svenskar, finnar, araber, roliga, charmiga, okända, välkända – men att 100% varit män. Och då är det inte värt risken. Då är en rädd för alla män.

  Som sagt; läs på om hur kvinnomisshandel och de psykologiska mönster de följer funkar. Att vi har ett bra skyddsnät är även det rätt verklighetsfrånvänt.

 2. Qvinna: Du får gärna uppge vilka våldtäktsmännen är som jagar dig. Alla män är varken våldtäktsmän eller misshandlare.

 3. Jossa: Nog kan man se skillnad på de män som slår. För det första så är de överdrivet trevliga och överröser damen med massor av choklad, rosor och resturangbesök. De har väl rånat sin morsa på pengar för att ha råd med allt detta. Om jag var kvinna så hade jag testat mannen och bjudit upp andra män till dans osv. Då ser man skillnad på en man och en misshandlare.

 4. Jag förstår att kärlek kan vara starkt och är i många fall ologiskt.

  Men jag tycker inte det är kärlek om man börjar kontrollera en annan människa och drar ner personens självförtroende!

  Det är redan där man måste börja ifrågasätta.

  Sedan har vi kanske alla olika anledningar som vi är tillsammans.

  Men när det gäller Sverige så har vi rätt så bra skyddsnät här. Har vi inga vänner som kan hjälpa så finns det annan hjälp att få!!!

 5. Qvinna:

  Visst är det så att misshandel från mäns sida kommer fram.

  Är ju förjävligt och har egentligen inte ens något ord till det för det är så hemskt!

  Men när någon börjar bryta vänskapsband och andra relationer så borde man börja förstå.

  Jag har själv levt med en sådan kvinna. Började just med det som du skriver. Klippa mina vänskaper, vara allmänt förjävlig mot mig. Då frågade jag mig själv att vad håller hon på med och vad väger tyngst.

  Sedan vet jag inte vad hon vann med det då det blev i slutändan att vi gick åt skilda håll.

 6. Jag tycker det är hemskt att överhuvudtaget lägga något ansvar på någon som blivit utsatt för misshandel eller övergrepp. Jag tror inte någon väljer en partner med vetskapen om att den kommer slå en. Och när misshandeln väl skett kan det ligga mycket psykiska övergrepp och hot bakom som gör att offret inte vågat lämna eller kommer våga lämna framöver. Det är väl ändå inte offrets fel? Det är alltid gärningsmannens ansvar till 100% att inte slå.

 7. ”Resultaten”: Läs på om hur misshandel inom relationer brukar börja. FÖRST ser gärningsmannen till att klippa alla vänskaps- och familjeband och kapa ner självförtroendet till noll. Sen när första slaget kommer, såklart på ett ställe som lätt kan förklaras bort till polisen, har hon ingenstans att vända sig.

  Och angående löner; har du hört talas om begreppet medelvärde? Annars; googla. Det är vad en använder när en pratar löneskillnader.

  Stackars alla män som måste gå omkring och gråta för att nån kallar dem gris. Ska tänka på er när jag måste springa ifrån våldtäktsmän & kvinnomisshandlare

 8. Sen går man och bölar att alla män är grisar.

  Blir en jxxxa feminism att oj oj oss stackars kvinnor.

  Jag är för jämställdhet men då SKALL det vara JÄMSTÄLLT!
  Inte att man börjar gapa om vilka grisar män är.

  Vi är tyvärr lång väg iväg från jämnställd samhälle. Det förväntas t ex att mannen sköter om vissa saker och ska i vissa fall ha sämre villkor t ex när det handlar om barn och skillsmässa.

  Alla män har inte heller direktörslöner utan kan tom ha sämre lön än kvinnan. Även om det jämt pratas om hur bra löner män har.

  Tycker absolut lönerna ska vara lika och indivuella löner borde slopas!

 9. Precis så är det ferrum.

  Men vissa kvinnor dras tilm sådana idioter!
  Inte bara kvinnor för den delen.

  Är man utsatt för våld vare sig det fysiskt eller psykiskt skall man gå skilda vägar!!

  Men vissa förstår inte det.

 10. Smisk: Självklart, men det är inte ”alla mäns” fel som vissa kvinnor vill få det till. Jag varken krökar eller slår kvinnor. Sedan har man ett visst ansvar när man väljer sin parter. Det gäller oavsett man är man eller kvinna.

 11. Inte ska vi skylla på alkoholen! Det är något grundläggande fel hos en man som frivilligt väljer att misshandla en kvinna!Jag är 60 år har krökat hela livet men aldrig ens tänkt tanken att misshandla den kvinna jag levt tillsammans med. Om man väljer att misshandla sin sambo eller någon annan så är man sjuk och ska givetvis skaka galler, gärna i åtminstone 8 år!

 12. alkohol är bra om man sköter det Batman…sköterman int de så är det ett gift som särar på familjer och vänner bara så att ni hvet

 13. Byt Karl! Skyll inte på ”alla män”. Det är inte ”alla män” som är problemet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.