fbpx

Lastbil och buss krockade

En trafikolycka inträffade på länsväg 395 i Junosuando under onsdagens morgon.

En långtradare och en buss kolliderade. Två personer var inblandade var av en fördes till hälsocentral för kontroll. Båda kunde ta sig ut ur fordonen på egen hand.

Polisen utfärdade ordningsbot för körförbud på en släpvagn.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Lastbil och buss krockade

 1. Om en buss står på tvären mitt på vägen så kan man inte skylla på malmbilen. Rätt ska vara rätt

 2. Hallooo!! En malmbil är inget att förknippa med långtradare. Ligger dom ute, och kör land & rike med dessa eller är de något som jag missa

 3. Man kan ställa sig frågan finns rätt kompetens i sammanhanget på de personer som ska se till att sådana här saker inte kan inträffa, eller vad de sysslar med under dagarna när sådant här kan uppstå ?

 4. 9 döda på 5 år i samband med malmtransporterna,
  tänk om bussen varit fullsatt med barn. Då hade många byars barn varit döda idag. Detta är ett stor övergrepp mot Torndalningarna. Något för Tornedalningarnas och Kvänernas sanningskommission?
  Givetvis är skallmätning allvarligt övergrepp men detta är mycket värre. Myndigheterna gör oss alla en björntjänst när de ser mellan fingrarna när det gäller malmtransporterna. Körförbud på släpet?? Nu får det räcka!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka